Ibland får jag frågor om hur min normalkost ser ut och inte minst om jag verkligen äter sötsaker och annat gott nu när jag har genomgått en Gastric Sleeve-operation. Då brukar jag svara att jag äter allt, men numera i rimliga mängder och heller inte godsaker varje dag. Jag fokuserar mest på proteinet normalt sett men äter gärna nåt gott ibland. Ibland blir det ett glas vin på helgen, eller en liten drink. Och jag är så himla glad att jag kan!?

 

 

Vad är då rimliga mängder när det gäller godsaker?

Ja, det är ju helt upp till en själv och det egna samvetet tänker jag. Min minimage klarar numera lite sött och annat gott. Det gjorde den inte i början och då åt eller drack jag inte det, så enkelt är det. Jag var känsligare för fett och socker de första 3–4 månaderna efter operationen. Då funkade inte heller bröd, bullar och annat som innehåller mjöl, så kakor och sånt var inte heller aktuellt. Toleransen för laktos och kolsyrad dryck var också minimal den första tiden.

Men efterhand blir ju lilla minimagen tåligare och numera funkar det bättre med godsaker. På vardagarna försöker jag hålla mig ifrån det, men det är inte alltid jag lyckas helt…! ? Jag vill dock inte gå så långt som att kalla det för ett sockerberoende och så länge jag inte går upp i vikt så tycker jag att det är ok. Det är ju ändå inga större mängder det handlar om. Några bitar eller tuggor, sedan är jag nöjd.

 

 

Favoritgott?

När det gäller det söta är jag mest förtjust i choklad och vissa lösgodis-sorter som chokladdoppade sockerbitar eller annat skumgodis. Annars är det alltid gott med lite salta chips också. Numera räcker dock den lilla godispåsen, chokladkakan eller chipsen mycket längre. Jag kan ha det hemma i flera dagar (gömt för övriga familjen då förstås!) och det är faktiskt en ny upplevelse! Förut försvann ju sånt i ett nafs! (läs: jag vräkte i mig det…!)?

Det är alltså mest på helgen jag gärna vill ha lite gott och kakor funkar också bättre numera även om det äts mer sällsynt. Men framför allt så har jag slutat att överäta för det klarar ju inte minimagen längre. Och jag har inga som helst problem att lämna kvar det som jag inte orkar på tallriken. För som sagt, i mitt fall konsumeras det mycket mindre volymer numera. Även om man kanske inte kan tro det med tanke på alla mina sötsaksbilder…! ??

Eftersom jag har en ledig fredag imorgon så vill jag önska trevlig helg!

 

11+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.