
Baricols proteinbröd
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
Hej på er, har ni lussat för någon idag? Det har inte jag, det mesta av luciafirandet har vi kommit ifrån i takt med att barnen blivit stora. Det blir mer naturligt när de går i förskola/skola.
Jag tänkte istället ge er ett litet mattips, inte alls luciainspirerat dock.
Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kokta morötter. Råa morötter som de är eller i riven form funkar, men helst inte kokta. Tråkigt, smaklöst och gammaldags på nåt sätt om ni frågar mig. Men nu har jag hittat en variant av kokta morötter som tilltalar mig, nämligen honungsglaserade! Såååå gott!
Koka upp vatten med lite salt i.
Skala och dela 2 morötter i önskad form och storlek och koka dem mjuka.
Hacka under tiden en halv salladslök.
Smält lite smör i en stekpanna, lägg i salladslöken och pressa i en vitlöksklyfta.
Låt fräsa lite under omrörning i ungefär en minut.
Häll av vattnet på morötterna och lägg över dem i stekpannan.
Låt dem sedan fräsa tillsammans med löken och vitlöken i 1 minut.
Ringla 1 tsk honung över alltsammans och ta bort stekpannan från plattan.
Rör runt lite och servera sedan som tillbehör till valfri varmrätt.
Om man vill kan man med fördel smula lite fetaost över, det blir himmelskt gott när det söta möter det salta. Rostade pinjenötter är också gott att strö över. Men självklart funkar det precis lika bra utan!
Den här gången åt vi lax, potatismos och romsås tillsammans med de glaserade morötterna, riktigt gott!
Testa vetja!
Följ mig gärna på Instagram, där uppdaterar jag dagligen.
Heej, de var ett tag sen. Fullt upp med jobbet som tar mycket energi, hemmet, sömnlös osv osv. Helt enkelt en dålig...
I förra inlägget skrev jag lite om hur en matdag kan se ut och lite vad mina ledord är. Tänkte det kan komma lite...