Precis så är det, i alla fall för mig, jag fullkomligt älskar det! 🙂  Jag äter antingen frukt eller bär (gärna både och, faktiskt) varje dag. Det blir ofta som mellanmål men också som tillbehör vid de andra målen. Jag tycker att det är fantastiskt gott, och eftersom det är så pass ”lätt” mat så blir man inte vrålmätt. Vi har alltid en stor fruktskål centralt placerad i köket hemma hos mig och den töms och fylls på ofta.

Många som har gjort en gastric sleeve eller en gastric bypass väljer bort mycket av frukt och grönt för att det inte ger så mycket energi och tar onödig plats i den lilla minimagen. Jag tycker inte att man behöver försaka något av det om man inte vill, undantaget är om det finns allergier såklart. Jag har turen att kunna äta nästan all mat även om jag såklart lägger största fokus på protein. Men en fräsch fruktsallad tackar jag aldrig nej till och jag har också ofta en frukt i väskan för att ta till vid plötslig hunger, det är ett fantastiskt mellanmål!

Nyttigt eller inte?

Det har diskuterats en del under årens lopp om frukt verkligen är så bra för hälsan egentligen och det har funnits olika meningar om det med sockerhalt och annat. Ett tag menade forskarna att man blev tjock om man åt för mycket frukt…! 🙁

Vi vet i alla fall att frukt och bär är rika på antioxidanter och mineraler såsom magnesium, kalium, fosfor och selen bland annat. Dessutom innehåller de många viktiga vitaminer, det vet ju också. Det är även gott om fiber i många olika frukter och bär och just fiber är något vi magsäcksopererade verkligen måste fokusera på. Vi löper ju en ökad risk för förstoppning och fibrer och vätska är superviktigt för att hjälpa till att hålla igång magen.

Frukternas topp 10 i nyttighet:

  1. äpple
  2. avokado
  3. banan
  4. vindruva
  5. fikon
  6. kiwi
  7. apelsin
  8. papaya
  9. granatäpple
  10. mango

Jag äter ofta de flesta av ovanstående frukter, undantaget är nog fikon. Papaya blir det kanske inte heller så ofta. Vilka frukter äter ni?

Följ mig gärna på på mitt sleevekonto på Instagram där jag kallar mig minimagen18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.