Jag har ett kluvet förhållande till frukost. Det har jag alltid haft, jag är nämligen inte hungrig på morgnarna. Jag behöver i regel vara vaken minst en till två timmar innan magen börjar kurra. 

Som barn åt jag såklart innan jag gick till skolan men det var nog för att min mamma mer eller mindre tvingade mig. Då var det främst ljusa limpmackor som gällde och ett glas o’boy om man hade tur. Men om jag kunde komma undan att äta frukost så gjorde jag det. 

Som tonåring var det enklare att slippa undan, för då blev det legalt att sova längre och det var ingen som kollade vad man åt på samma sätt längre. 

Det var först när jag själv fick barn som jag insåg att jag var tvungen att göra något och då främst för att vara en bättre förebild för dem. Alltså tvingade jag mig själv att äta lite frukost när vi åt tillsammans, och mycket mackor har det blivit under årens lopp…

Som sleeveopererad är det ju viktigt att äta ofta, främst för att man äter så lite. Jag äter även mjukt ljust bröd väldigt sällan numera. Eftersom att jag fortfarande har svårt att äta frukost har jag fått lösa det på mitt eget sätt. 

Det första jag gör när jag stiger upp är att ta mina vitaminer och mineraler och dricka ungefär en halv liter vätska. Sedan är jag mätt! 

Därefter blir det frulle vid skrivbordet på jobbet, då brukar det ha gått ca två timmar sedan jag steg upp. Det räcker ofta med ett lättare mål, ett kokt ägg och en banan eller ett par knäckeskivor med ost eller något köttpålägg. Eller kanske en grövre äggmacka eller lite yoghurtkvarg eller keso med nötgranola. Sedan brukar jag inte vara hungrig förrän till lunch vid 11.30-tiden. Jag försöker dock få i mig vätska innan dess. 

 

På helgerna tränar jag ofta på gymmet på morgnarna och då äter jag oftast lite yoghurtkvarg/keso med banan innan jag sticker iväg och sedan blir det frukost nummer två efteråt. Då blir det såklart lite godare och lyxigare:

Yoghurtkvarg med nötgranola och färska björnbär
Ägghack och rökt skinka
Omelett med räkost och räkor
Kesopannkakor med vispad kokosgrädde, färska hallon och nötgranola
Mozzarella Caprese, typ 

Som ni ser så gillar jag att fotografera mina måltider, har jag möjlighet lägger jag gärna upp fint också. Man äter ju faktiskt med ögonen också!

Följ mig gärna på Instagram där jag kallar mig för @minimagen18

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.