Hej!
Ni som brukar läsa mina inlägg både här och på instagram vet att jag inte är någon frukostmänniska. I mitt förra liv innan sleeven skippade jag oftast helt att äta på morgnarna. Numera brukar det bli en snabb medhavd frulle framför datorn på jobbet. Inte helt optimalt kanske, men det funkar för mig. Här och här kan ni läsa tidigare frukostinlägg som jag gjort. 

Förra veckan hade jag dock möjlighet att äta frukost hemma i lugn och ro. Jag hade då varit vaken en bra stund, behövde inte stressa och kunde äta det jag var sugen på. Så här blev det:

Måndag

Kesofrutti är en återkommande favorit som jag äter ofta ofta. Min version består av lika delar keso, vaniljkesella och Larsas fettfria grekiska yoghurt. Oftast väljer jag bär eller frukt som tillbehör.

Tisdag

Chokladgröt är något så enkelt som vanlig havregrynsgröt med 1 msk kakao i. Jag kokar alltid min på spisen och tillsätter kakaon precis innan det börjar koka. Mina favorittillbehör är skivad banan och lite sojamjölk.

Onsdag

Den här morgonen var jag sugen på bröd och det händer inte så ofta nuförtiden. Jag äter sällan ljust bröd utan väljer hellre en mörkare variant för det gillar magen bättre. Denna dag blev det två mindre skivor av skånsk kavring, utan kanterna som jag skar bort. Ost, paprika, leverpastej, ättiksgurka, rostad lök, skagenröra och lite gräslök blev perfekt som pålägg! Varför välja enbart ett pålägg när man kan få flera? 

Torsdag

Ännu en dag startades med kesofrutti! Denna gång tillsammans med rejäla björnbär, pumpakärnor och solroskärnor, enkelt och så gott!

På fredagen intogs frukosten på tåget till Göteborg och ingen bild togs…

Tågresan tog mig till den årliga träffen med mina bloggkolleger och vännerna på Baricol, alltid lika trevligt! Min bloggkollega Sofie har gjort ett inlägg om det här.

Förresten! Efter min sleeve dricker jag aldrig till maten, varken till frukost eller någon annan måltid. Det har blivit en vana och jag brukar vänta drygt en halvtimme innan jag dricker. Hur gör ni?

 

Ha en härlig vecka!

Kommentarer

Jag väntar oxå med att dricka till minst 30 min efter måltiden. Lika innan, jag slutar dricka 30 min innan. Har vant mig så här 8 månader efter operationen 🙂 Dock händer det att när jag är borta hos någon att jag glömmer det och häller upp dricka eller dukar fram ett glas till mig 😂🙈

Så gjorde jag också i början 🙂 Men till slut blir det faktiskt en vana även om omgivningen fortfarande kan ha lite svårt att ta in att jag inte dricker till maten.

Fina frukostar!😋
Jag äter två knäckebröd m ost och tomater och en med pyttelite lemoncurd!
Kaffet är med och dricks försiktigt. Men enda gången jag dricker till maten. Går inte alltid bra. Ljudmässigt alltså!😂
Op för 15 månader sedan.
Hälsn Maria🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.