Det finns ju en himla massa olika recept på fröknäcke! Jag har provat en hel del olika varianter under årens lopp, både goda och mindre goda…

Häromdagen fick jag tag i ännu ett recept som både är glutenfritt (maken är allergisk) och nötfritt (dottern är allergisk) som faktiskt blev jättegott! Jag tänkte att ni kanske också vill testa?

 

Sätt ugnen på 175 grader/varmluft 160 grader. Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar.

Ingredienser:

  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1.5 dl skalade ljusa sesamfrön
  • 2.5 vatten
  • 0.5 dl olja

 

Gör så här

  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Värm sedan vattnet och häll i det tillsammans med oljan och blanda noga.
  • Bred ur smeten tunt på plåtarna, gärna med ett bakplåtspapper ovanpå för att pressa ut smeten och få det jämnt. Ta försiktigt bort det övre pappret och strö över flingsalt och sesamfrön. Jag använde både ljusa och svarta sesamfrön.
  • Grädda fröknäcket först i 30 minuter och sätt sedan ner gradantalet till 100 grader/varmluft 90 grader och låt knäcket stå i ugnen i ca 1 timme ytterligare.
  • Ta ut det ur ugnen och låt det svalna på galler. Bryt därefter det i lagom stora bitar och förvara i en lufttät burk.


Nu hoppas vi på en härlig hösthelg, men först lite fredagsmys!
Följ mig gärna på instagram om du vill!

14+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.