Igår var det dags för ännu en okunnig person att lufta sina otroligt inskränkta och fördomsfulla tankar. Och detta alltså rakt i huvudet på mig utan förvarning. Jag säger bara suck! Men så kan det vara ibland, vi som är viktopererade har nog alla stött på en och annan riktigt dum kommentar längs vägen, jag har tidigare skrivit lite om det här.

Det var faktiskt ett tag sedan sist nu och den här gången var det en bekants bekant som yttrade nedanstående, bara så där. Vi känner inte varandra speciellt bra men har i många år haft gemensamma bekanta. Vi hälsar när vi möts och byter då oftast bara några ord, mer än så har det aldrig varit.

”Jag ser att du äntligen kan hålla vikten nere. Men det är klart, jag hörde att du opererat magsäcken så då behöver du ju inte göra nåt, det måste ju vara ganska enkelt då.”

Hur ska man bemöta?

Orden som yttrades ringde på nåt sätt i öronen på mig där och då. Jag vet inte om jag gapade av förvåning, men det är faktiskt mycket möjligt. Jag kan heller inte minnas att personen ifråga ens sa hej först. Tyvärr blev jag så jäkla paff att jag inte kom mig för att svara något dräpande direkt.
Efter några sekunders förvåning så valde jag faktiskt att under tystnad bara höja på ögonbrynen, skaka lite på huvudet, vända på klacken och helt sonika gå därifrån. Jag har verkligen ingen anledning att behöva försvara det jag har valt att göra eller att överhuvudtaget bemöta sådana dumheter.

Mest positivt ändå

Jag måste ju såklart påpeka att jag självklart fått mycket positiva kommentarer om min viktresa med min sleeve och de överväger ju de negativa med råge.

Jag är heller inte ute efter smicker och komplimanger, folk får ju tycka vad de vill. Men om de inte har något positivt att förmedla så kan de hellre hålla tyst tycker jag. Det är så himla trist att vissa tycks ha ett behov av att trycka ner istället för att glädjas med en. Är det ren och skär avundsjuka det handlar om? 

Ni som också är överviktsopererade hur bemöter ni sånt här?

Sköt om er! Vi tar inte skit, eller hur?
Följ mig på Instagram om ni vill.

24+

Kommentarer

Bry dig inte om det, de flesta fattar inte!!

Jag valde att bara berätta för närmaste familjen, för att undvika sådana synpunkter från människor som inte betyder mig något.
Lotta

0

Hej!
Nej, jag vet, det är ofta inte lönt att försöka förklara. Det var därför jag vände och gick därifrån utan ett ord.
Jag har inte själv heller berättat mer än för den närmaste familjen och några nära vänner. Men det är samtidigt ingen hemlighet heller, jag bloggar ju om det…😜

0

För att slippa såna kommentarer har jag valt att inte gå ut offentligt med att jag gjort en operation. Människor som gör såna utspel är ju oftast själva bara avundsjuka och inte värda att lägga ner någon energi på, jag tyckte du gjorde rätt som gjorde det du gjorde mot henne. Inget att slösa tid på såna människor, det skulle inte hjälpa att försöka förklara, de vill inte förstå, så är det bara!

Kram/ A

0

Exakt!
Jag skyltar inte med min op (mer än på bloggen…!), men samtidigt är det ingen hemlighet. Om vänner och bekanta frågar om jag gjort en op så svarar jag givetvis på frågor om det. Men jag vägrar numera att bemöta nedsättande och trångsynta kommentarer. Har man inget bättre att komma med så får det vara helt enkelt!
Kram tillbaks!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.