Hej på er, hoppas att allt är bra!

Jag får mycket frågor om kesofrutti och hur jag gör min variant. Då får det helt enkelt bli ännu ett kesofrutti-inlägg här på bloggen, läs vidare om du vill!

Ingen har väl missat att jag fullkomligt äääälskar kesofrutti. Har gjort inlägg om det tidigare både här och här. Det är faktiskt så att jag äter det i princip varje dag om jag har möjlighet. Det är proteinrikt, mättande, superlätt att blanda till och så går det att variera i oändlighet med olika tillbehör. Går att göra laktosfritt och passar dessutom väldigt bra i mosperioden också om man är nyopererad. Har ni inte testat så är det hög tid nu!

Så här gör jag:

Jag har länge provat mig fram och hittat den (enligt mig) ultimata, krämiga kombinationen. Numera blandar jag därför lika delar av keso, vaniljkesella och Larsas fettfria grekiska yoghurt. Det finns säkert massor av varianter av kesofrutti i vårt avlånga land och jag vet att många blandar i osötad kvarg. Just strävheten i vanlig kvarg är något som jag har lite svårt för, så det går tyvärr bort för egen del. Men man gör ju precis som man vill efter tycke och smak, det är ju det som är så himla bra!

Tillbehör

Jag föredrar färska/frusna bär eller frukt till, jag är nämligen inte så förtjust i sylt. Något annat som är gott till är granola, jag gör alltid min egen glutenfria variant.

Här har ni dagens kesofrutti som jag åt till mellis medan jag skrev det här inlägget:

En del har undrat om det finns att köpa kesofrutti färdigt i butikerna. Ja, nästan blir mitt svar numera, det dök nämligen upp en kesovariant med smak av vanilj för en tid sedan. Jag har testat och den är helt ok, men jag föredrar nog ändå att blanda till min egen faktiskt.

Testa vetja! Och följ mig gärna på instagram om ni vill! ❤️

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.