Jag tror att alla vi som gjort någon form av viktförändring ibland stöter på avundsjuka med konstiga och olustiga kommentarer någon gång på vägen. Min bloggkollega Amanda har tidigare skrivit om detta märkliga fenomen här. Min egen tes är att det ofta är människor i vår närhet som har svårt att hantera vår framgång på vågen. Kanske har de själva behov av en viktnedgång och tar av olika anledningar inte itu med det. Eller så är de fullt normalviktiga och ser oss typ som nåt sorts hot när kilo efter kilo rasar. 

Dessa kommentarer!

Alla har vi väl någon gång fått höra:

Nu är du snart FÖR smal, det är inte klädsamt alls…!”

”Ta nu lite mer mat, du kan ju inte bli mätt på det lilla…!?”

”Jag tycker att du var minst lika fin när du var tjock!”

Men en av de värsta kommentarerna är nog:

Jaha, så du har opererat dig?! Då är det ju inte konstigt att du äntligen lyckats gå ner i vikt…!”

Jag vet inte hur ni känner, men ibland har jag haft lust att helt enkelt slå nåt hårt i huvudet på vederbörande…! Man undrar liksom varför folk tycker sig ha rätten att leverera sådana kommentarer. Det är MIN kropp vi pratar om! Mitt beslut dessutom och det är faktiskt alldeles, alldeles privat! Men jag tycker ändå att jag har kunnat hantera dessa kommentarer på ett hyfsat bra sätt. Det är ju inte så att det haglar sådana kommentarer hela tiden. Jag ignorerar, eller svarar tillbaks lite syrligt.

Hatmejl

Men sista tiden har jag faktiskt inte riktigt vetat hur jag ska bete mig. Det är tyvärr så att jag ett par gånger på sistone har fått anonyma meddelanden från okända angående min sleeveoperation och min viktnedgång. Först från en person och sedan från ytterligare en person. Eller så är det kanske samma människa som utger sig för att vara två olika, vad vet jag? Människan/människorna i fråga ber mig bland annat att vara lite mer sanningsenlig med vad jag delar med mig av i samband med mina upplevelser utifrån min magsäcksoperation! Jag och vi som är sleeve- och gbp-opererade beskylls också för att skönmåla det mesta och så tycker en av dem(?) att vi har en ”klubb för inbördes beundran”. Jo, ni läste rätt! Det här verkar alltså vara på fullt allvar också!

Mitt liv, min erfarenhet, ingen annans!

Jag känner alltså inte dessa människor. Inte vad jag vet i alla fall. Först trodde jag att det hela var ett skämt. Sedan tog jag så illa vid mig att jag funderade på att lägga ner både bloggeriet och mitt minimagekonto på Instagram på grund av detta. Därefter blev jag faktiskt förbannad och det är väl där nånstans jag fortfarande befinner mig. Det har också funnits lite tveksamhet till att ta upp det hela här, men efter moget övervägande så gör jag nu det i alla fall. Kanske för att klargöra en gång för alla att jag inte tar sådan skit rent ut sagt! Personen/personerna i fråga läser ju bevisligen det som skrivs här.

  • Det jag skriver på bloggen är alltid utifrån MIN erfarenhet. Mina upplevelser, jag hittar inte på och jag förskönar inte. Jag berättar bara hur min sleeve och viktnedgång funkar/har funkat för mig. Det är mina ord ur mitt perspektiv! Inte något som gäller generellt för alla som minskat magsäcken! Visst, det är möjligt att jag kommer att öka i vikt så småningom. Men då kommer jag att skriva det också, jag lovar! Och jag kommer att göra allt i min makt för att förhindra det! 

 

  • Jag har INTE haft några som helst komplikationer efter min magsäcksoperation. I så fall hade jag självklart berättat om det! Varken haft ont i magen, tarmvred eller halsbränna och knappt några dumpningar heller! Såren på magen läkte snabbt, ärren syns knappt. Eftersom jag opererade bort gallan för en del år sedan så har jag inte mindre än nio ärr på magen plus en massa bristningar och lös hud. Kanske blir det en bukplastik så småningom, vi får se. Men inga komplikationer alls på grund av sleeven alltså. 

 

  • Jag HAR ändrat mitt tankesätt när det gäller mat och även motion. Numera kan jag äta det mesta, även sötsaker och lite mer fettrikt. I början hade jag svårt med laktos, men det lade sig. Mjukt bröd och pasta äter jag inte så ofta, minimagen gillar inte det. Undviker gluten för det mesta, fokuserar mest på protein. Äter dock choklad när jag känner för det. Jag tränar också en hel del numera, det är en stor del av mitt liv, något som får mig att må bra! Så nej, det här är ingen quickfix som jag har gjort för att jag inte orkar banta! Jag ligger inte heller på soffan och äter onyttig mat hela tiden! Det händer någon gång, men eftersom min magsäck är mycket mindre numera så får jag inte ner några större mängder. Som sagt, jag kan äta det mesta, men i betydligt mindre mängd numera!

Avundsjuka och missunnsamhet

Om man inte gillar det jag skriver här eller det jag lägger ut på Instagram så behöver man inte läsa! Avfölj gärna, det är helt ok! Jag delger MINA erfarenheter och ingen annans! Att påstå att jag hittar på och att jag friserar sanningen är befängt. Jag har valt att blogga och instagramma om mina erfarenheter för att jag gillar att skriva och vill kunna inspirera andra och själv bli inspirerad! Och för att på något sätt dokumentera min livsresa, för det är faktiskt en sådan jag gör, det gör vi alla! Men jag tvingar ingen att läsa och kommer inte att kommentera eller ens bemöta sådant här trams fler gånger. Så lägg ner! Jag trodde i min enfald att det bara var kändisar och stora influencers som fick känna på näthat med dumma och avundsjuka kommentarer. Så fel jag hade.

Det blev ett långt inlägg, TACK för att just DU läser! Men syrliga nät-troll undanbedes å det bestämdaste! Jag tänker fortsätta skriva och dela med mig, både här och på Instagram! Kommentera eller fråga gärna, kom bara ihåg att allt som skrivs här är utifrån MIN erfarenhet! 😎😜

Kram på er och trevlig lördagskväll! ❤️

31+

Kommentarer

Fy fasen Ursula, nej sådant skit tar vi inte. Du är grym som delar med dig av sig själv så att andra kan få läsa! Kram på dig!
Louise

0

Ja, vad säger man? Inte trodde jag att jag skulle råka ut för något sådant här…! Blev helt matt där ett tag. Men som sagt, skit tar vi inte! Tack kära du! Kram tillbaks!

0

Bra skrivet! Och tack för att du inte låter dig skrämmas bort – läser alla dina blogginlägg och de hjälper mig i min egen sleeve resa ❤

0

Hej Jenny! Tack för dina fina ord! ❤️ Jag vet inte riktigt varför jag råkat ut för sånt här trams rent ut sagt, men det måste vara något jag skrivit som sticker i ögonen på någon antar jag. Men strunt samma, skit tar vi inte, eller hur? 😠 Stort tack för att du läser, roligt att kunna inspirera! Lycka till!
Kram Ursula

0

Jag blir så ledsen när jag läser detta inlägg men är tyvärr inte förvånad. Självklart ska du fortsätta skriva om DIN resa och DINA erfarenheter. Det är ju också ett verktyg, precis som operationen, som hjälper oss att bli sunda, må bättre och förhoppningsvis längre. Tack för dina inlägg och inspirationen man får. Jag är 2 månader in i min resa (sleevad) och har stor hjälp av det ni bloggare skriver, både här och på Instagram❤❤❤

0

Tack snälla du för dina fina ord! ❤️ Usch ja, men lika ledsen som jag blir av näthat och sådant trams, lika glad blir jag av positiv feedback! Tack! Det är så roligt att kunna inspirera! Hoppas att du mår bra efter din op och att du håller på att lära känna din minimage. Stor kram till dig! ❤️

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.