Hej allihop!
Det är inte så ofta man äter det numera tycker jag, men ibland är det riktigt gott med paj!
Ett bra tips om man vill dra ner lite på kolhydraterna och öka på proteinet är att skippa pajdegen, det gör jag ibland. De här minipajerna är väldigt goda och superlätta att göra. Jag använder mindre portionspajformar som jag sedan fryser in styckvis, med innehåll.

Gör så här:

Koka 200 g broccoli nästan mjuk, låt sedan ånga av ordentligt.

Hacka en liten rödlök, dela 100 g fetaost i kuber och strimla 150 g kallrökt lax.

Smörj 6 st portionsformar och fördela all broccoli, lök, fetaost och lax jämnt i alla.

Rör ihop en äggstanning av 3 ägg och 3 dl mjölk.

Krydda äggstanningen med valfri mängd salt, peppar, chilipulver och vitlökspulver och fördela över pajerna.

Riv lite smakrik ost och toppa pajerna med, krydda slutligen med lite persillade.

Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.

Variera innehållet

Ät pajerna som de är eller med något tillbehör beroende på hur hungrig du är. Egentligen kan du fylla dem med vad du vill, prova att byta ut laxen mot exempelvis kyckling. Vill du hellre ha dem helt vegetariska så går det såklart också bra, det är bara fantasin som sätter stopp.
Lycka till!

Följ mig på Instagram om du vill, där uppdaterar jag dagligen.

 

Kommentarer

Hej! Jag undrar bara vilken storlek det är på de små pajformarna? Tack för en jättefin och inspirerande blogg! 😊
Med vänlig hälsning,
Lotta Rönnbäck

Hej Lotta,
Diametern på mina små pajformar är 10 cm, perfekta portionsformar även till en minimage. Tusen tack för fina ord, vad glad jag blir! 🤗🤩

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.