Det är alldeles strax två år sedan min sleeve, helt galet egentligen vad tiden gått fort! Ibland får jag stanna upp och nypa mig i armen, för allt har liksom bara rullat på! Förutom lite illamående den första tiden så har det mesta funkat och jag har hela tiden mått väldigt bra.

En lyckad operation

Jag har ju som ni kanske redan vet inte drabbats av några som helst komplikationer, inte hamnat på några viktplatåer och dessutom har jag tappat all övervikt och lite till. Har tidigare skrivit om det här.

Innan min operation fick jag veta att jag med en sleeve kunde räkna med tappa cirka 50-70% av min övervikt. Men det blev faktiskt mer än 100% och ingen är gladare och lyckligare över det än jag!

   

Jag nådde min målvikt efter 8 månader, tappade därefter ytterligare några kilon och har sedan dess varit viktstabil. Jag har turen att kunna äta allt men såklart i mer begränsade mängder än tidigare. Har aldrig vägt eller mätt mina portioner och äter fortfarande hyfsat små måltider. Minimagen klarar inte längre av att överäta som tidigare och det är något som jag är oerhört tacksam för!
Jag unnar mig god mat, klarar av både socker och fett utan att dumpa, men skillnaden från förr är att jag äter bara lite av det åt gången numera.

Viktstabil och balans i tillvaron

Så från att ha kämpat med vikten och jojobantat mer eller mindre hela mitt vuxna liv så har det utkristalliserats två nya måtton i min numera normalviktiga tillvaro; jag vill vara viktstabil och även ha balans i tillvaron.

Viktstabil har jag varit i snart 16 månader så där känner jag mig ganska trygg. Med balans menar jag att jag gärna vill kunna ta för mig av livets goda och äta allt som jag tycker är gott. Så det gör jag, men inte hela tiden! Balans för mig är nämligen också att kunna avstå utan att känna att man försakar något!

Vi kan ha godsaker hemma i skåpen utan att jag äter upp allt på en gång. Det funkar liksom numera att kunna baka och ha bullar, kakor och glass i frysen utan att det måste ätas bums. Det är en ny erfarenhet för mig!

Jag har också fått in träningen i mitt liv, även det är en sorts balans i tillvaron och det var något jag aldrig trodde kunde hända! Har skrivit lite om min träning här.
Numera har jag svårt att avstå och blir rent av lite vresig om jag inte får till tider för motion och rörelse.

Tacksamhet och fortsatt resa

Är så otroligt tacksam över att mitt verktyg fungerar precis så som jag vill. Inga förbud, bara en skön balans av det som jag tycker om och mår bra av, det vill säga det mesta! Självklart är jag fullt medveten om att inte alla viktopererade har det så här och att det jag skriver kanske sticker i ögonen på en del. Men det här är MIN erfarenhet.

Sedan har jag fortfarande delar av min självbild och mitt självförtroende att jobba med, men allt kan ju inte vara på topp tänker jag. Min hjärna tror ju många gånger att jag fortfarande är överviktig och jag blir ofta förvånad över min egen spegelbild. Jag har svårt att ta till mig att jag lyckats att nå hälsosam normalvikt efter många års misslyckanden. Men tron på mig själv finns där på ett annat sätt än tidigare och kurvan för min personliga och mentala utveckling pekar numera på rätt håll.


Vems är den där midjan och kroppsfiguren liksom…?


Kram på er denna soliga fredag!☀️
Ta hand om er, själv ska jag försöka stoppa/kurera en begynnande förkylning och halsont.

Följ mig på Instagram om ni vill!

Kommentarer

Tack fina du! Heja oss, du är ju på god väg, du oxå!
Så kul det var att ses! Det gör vi snart om!
Kram! 🙂

0

Låter helt underbart att du är så nöjd och att det blev så bra! Jag har alltid undrat över det där med att man inte ska gå ner ”allt” genom att göra en sleeve? Många som valt det ”större” ingreppet GPB just för att man blir övertygad om att man inte går ner allt om man gör en sleeve? Jag upplever då, som i ditt fall att flera faktiskt lyckas gå ner allt med sleeven och det känns ju bra 🙂
Sen kan jag undra lite var jag kommer hamna viktmässigt, undrar liksom när kroppen tycker den är färdig? Jag gjorde ju min sleeve 16 sept så lite tidigt att veta när jag är ”klar”. Jag har nått hälsosamt BMI nu iallafall 23,9 vilket känns toppen!
Jag kan också äta allt utan att dumpa, men nöjer mig med lite, jag blir mätt och nöjd på lite och bara det!!! Jag försöker dock undvika de värsta kolhydratbomberna men undviker inte kolhydrater helt. Motion är inte min grej….men jag jobbar på det 😀
kram/MariaG

0

Heja dig, du har ju gjort en fantastisk resa på så kort tid! Bra jobbat! 🤩
Alla kroppar är olika och jag är otroligt tacksam att min har funkat som den har gjort under den här viktresan! Jag hade BMI 23 som mitt eget satta slutmål ungefär och efter det tappade jag ett par kilo till. Sedan var det precis som om kroppen bestämde sig för att stanna av viktminskningen. Har varit viktstabil sedan dess, pendlar något kilo upp och ner vid ägglossning bara.
Forskningen på sleeven hittills visar ju att den inte varit/är riktigt lika effektiv som gbp. Jag tror oxå precis som du att många kanske väljer en gbp av den anledningen.
Och du, jag trodde inte heller att träning var min grej, men idag har jag svårt att tänka mig att vara utan. Kämpa på! 🏋🏼‍♀️🤸🏼‍♀️
Tack för att du läser och kommenterar! 💕
Kram!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg