Hej på er, det var ett litet tag sedan jag skrev här nu. Hur har ni det? Det har varit en tuff tid för alla den här hösten, eller egentligen nästan hela året. Det här med covid-19 har ju varit påfrestande och är ju fortfarande, men vi måste kämpa på.

I övrigt så har jag inte varit så transparent med hur jag har mått den här hösten, varken här på bloggen eller på instagram. Det har jag helt enkelt inte orkat med. Men allt handlar inte om virus, så mycket kan jag säga.

Mitt mående

Det har blivit så att mitt arbete har ställt till det för mig. Efter en stor omorganisation med rejäla förändringar har förutsättningarna för allt arbete ändrats radikalt. För min egen personliga del har allt mest blivit till det sämre. Kroppen har signalerat stress på olika sätt men jag har kämpat på, bitit ihop liksom. Men när jag kom så långt att jag började känna igen symptom från när jag brakade ihop för drygt sju år sedan så fick det vara slut. Jag var ganska långt nere under isen då och dit ska jag aldrig igen, det har jag lovat mig själv. Utmattningsproblematik är inte att leka med.

Därför blev det helt enkelt dags att dra i handbromsen. Jag har nu varit hemma ett tag och funderat över framtiden för mig i mitt yrke och kommit fram till att det är läge att lämna. Jag har därför sagt upp mig och känner en stor, stor lättnad över det beslutet.

Återhämtning

Under dessa veckor har jag försökt att ta hand om både knopp och kropp ännu lite mer. Just ligger hela mitt fokus på att ta igen sömn, äta bra mat och inte minst mina vitaminer, minimagen måste ju fortfarande skötas. Jag äter ganska strikt var tredje timme för att bli av med alla jobbiga blodsockerfall och försöker låta bli att småäta däremellan. Proteinet prioriteras och sockerintaget har minskats. Jag försöker även fokusera på att träna och ut och röra på mig varje dag och vill även försöka få in någon form av mindfulness.

 

Tacksamhet

Jag är otroligt tacksam att jag har möjlighet att stanna upp och pausa allt. Även att jag har en make som ställer upp på mig till 100% och som jag kan bolla tankar och problem med är guld värt. Han är grym! Jag vet också att jag har betydligt bättre fysiska förutsättningar för att hantera den här situationen än vad jag hade för sju år sedan. Jag är många kilo lättare och betydligt starkare och rörligare än vad jag var då, tack och lov.

Framöver är det JAG och mitt mående som är nummer ett. Att vända på den här situationen får ta lite tid. Vad som sen kommer att hända med mitt framtida yrkesliv vet jag inte riktigt just nu, det får vi se. Men en sak är säker, hälsan kommer alltid först. 

Kram, glöm inte bort att vara rädda om er! ❤️

24+

Kommentarer

Stor styrkekram till dig!! ❤️
Tack för att du delar med dig om hur du faktiskt mår och vad som händer. Jag tycker du är stark som valde ditt mående och att du lyssnade till kroppen/själen när det blev förändringar som inte gynnade dig och ditt mående. Jag hoppas allt löser sig till det bästa!! Ta hand om dig och gör det som får dig att må bäst! 😊🤗❤️

0

Tack för att du delar med dig – och vad klok du är! Att vara en högpresterande kvinna kan ligga en i fatet ibland ❤️

0

Stor stor kram! Såå bra att du prioriterar dig själv! Det är ingen som kommer tacka en för att man jobbar (för) mycket ❤️

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.