I helgen som gick var det dags för min sedvanliga kompishelg i Stockholm med min fina vän Åsa. Vi gillar vår kära huvudstad skarpt och tillsammans brukar vi ta en runda dit varje år i september. Då umgås bara vi två, vi bor ett par nätter på hotell, shoppar, äter och dricker gott och njuter av vår fina huvudstad! Oftast brukar vi boka in någon teaterföreställning eller musikal också, det funkar ju dock inte riktigt i dessa tider. Men snart så!
Hur som helst så blir det alltid en höjdarhelg som vi längtar efter och ser fram emot varje höst.

Planering, planering, planering

En sådan här tripp kräver ju lite grann av mig för att min minimage ska klara av det. Planering är verkligen a och o och jag packar alltid ner någon form av grovt bröd och en tub mjukost i resväskan för att kunna ta till vid behov. I handbagaget brukar jag ha lite babybell-ostar och minst en banan. Det får absolut inte gå mer än tre timmar mellan mina mål, då får jag ofta blodsockerfall och det vill jag absolut undvika. Dessutom måste jag tänka på att ”grunda” med protein för att sedan kunna dricka vin och även äta lite mer kolhydratrika måltider än vad jag normalt brukar göra.

Fantastisk hotellfrulle

Hotellet vi bodde på erbjöd en gudomlig frukostbuffé och min minimage ville såklart smaka på allt! Men det gäller att vara realist och äta av det som magen mår bäst av. Jag grundade därför med lite äggröra och bacon för att sedan gå över på lite pålägg i form av ost och skinka. Kompletterade med lite vattenmelon och nån grönsak, men hoppade över brödet. Avslutningsvis kunde jag sedan unna mig lite kolhydrater i form av en halv pannkaka med lite grädde och nutella! Det blev en bra start båda dagarna.

Sedan smusslade jag faktiskt ner nån skiva skinka och ost och även nån minicroissant i min lilla orange matlåda i handväskan. Det blev sedan till ett litet mellis innan lunchen. Det är ju såklart inte tillåtet men jag tänker att det är inte mer än rätt. Jag som är magsäcksopererad äter inte i närheten av de mängder mat som de flesta andra stoppar i sig under frukosten. Så jag skäms faktiskt inte ett dugg!

Shopping, luncher och middagar

Huvudsyftet med shoppingen brukar vara att uppdatera höstgarderoben men vi brukar även hinna med några inredningsbutiker. Svenskt Tenn till exempel är ett måste.
Vi äter alltid väldigt gott dessa dagar, både lunch och middagar. Det krävs, annars orkar man ju inte shoppa! Även vin såklart och även nåt glas bubbel slinker ner.
Här kommer en bildbonanza på våra härliga dagar:

Underbar frukostbuffé!

Incheckning på hotellet och sedan lunch på Åsa och Emilio Ingrossos nya restaurang Scarpetta. Såååå gott!

Fantastisk mat på Restaurang Ted på Grev Turegatan.

Supergod hamburgerlunch på Bastard Burgers!

Sist men inte minst så blev det sushi och Oshi sushi på Berns Asiatiska med en fantastisk chocolate brulee som avslutning!

Nu är vi på hemmaplan igen och jag har gått tillbaka till mina vanliga matrutiner igen. Minimagen mår ju allra bäst då. Men det är härligt att komma iväg några dar och unna sig lite extra ibland.

Kram på er alla! Hösten är onekligen här nu och det börjar kännas lite kyligare, inte minst på kvällarna. Hoppas ni har en fin vecka!

Kommentarer

Vilken underbar helg du verkar ha haft! Viktigt att njuta av livet. Känns bra att läsa att det går att leva rätt normalt även med en minimage.

Ja, jättehärligt var det! 🙂 Det går att leva i stort sett som man brukar tycker jag. Matplanering och förberedelser blir till en vana allt eftersom och jag tänker nästan inte på det längre.

Låter helt fantastiskt! Dels att ha det som stående tradition att åka till Sthlm och sova kvar några nätter och dels av inlägget att bedöma så verkar ni haft det jättemysigt 😍 Bra planerat med maten också!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.