Vi brukar reservera en dag på semestern till att ta Öresundståget över till den danska huvudstaden. Idag var det dags! Vi åkte utan både barn och vänner denna gång, vi fick inte ihop det med någon av dem det här året så det blev bara maken och jag. Ändå lite mysigt faktiskt. Även fast att vi är skåningar och i princip bor bara rakt över sundet så blir det inte av att vi åker dit så ofta. 

I år bestämde vi oss för att bara strosa runt utan något direkt mål. Det enda vi hade i sikte var att ta en lunch i Nyhavn, käka en pølse nånstans och kanske även lyxa till det med en softIce. Några få butiksbesök stod också på agendan.

Sol, värme och Christianshavn

Vädret var perfekt och solen sken på oss. Jag hade både en banan och en reservproteinbar i väskan i fall i fall. Många steg blev det och vi tog oss faktiskt via Strøget över till Christianshavn och Christiania. Ingen av oss har varit där innan och vi ville helt enkelt se hur det ser ut i denna unika stadsdel som blivit symbol för dansk liberal livsstil. Rufft, slitet och ointressant blev vårt omdöme och vi klarade snabbt av vårt lilla besök. Nu har vi varit där i alla fall. Ett par foto hann jag ta innan de började hojta ”no photo” till höger och vänster, alla med så kallade rökverk i näven…

Hellre Nyhavn! 

Nej, istället blev det en härlig lunch i Nyhavn! En enkel och god räktallrik där brödet serverades vid sidan av istället. Perfekt för en minimage, jag koncentrerade mig på räkorna och avokadon. När jag är mätt brukar jag byta tallrik med maken. Jag tar över hans tomma tallrik och så äter han upp det jag inte orkar, så även denna gång. Tur att han inte har några viktproblem!

Vi strosade därefter vidare i solskenet och hamnade vid Amalienborgs slott. Varken kronprinsessan Mary eller någon av de andra kungligheterna var dock hemma så vi drog vidare… Utsikten mot den relativt nybyggda Operan är magnifik. Även Kongens Nytorv böjar vakna till liv igen efter avgränsningarna i och med bygget av av Metron. En dejlig pølse blev det från en av pølsevagnarna på torget innan vi begav oss vidare på sidogatorna parallellt med Strøget. Många mysiga gator och uteserveringar som man missar om man väljer att trängas på Strøget istället.

Rød pølse och softIce

Vi flanerade vidare, det blev någon vätskekontroll på vägen såklart men någon softIce blev det faktiskt inte. Ingen middag heller. Minimagen orkade helt enkelt inte! När det gäller glassen så är jag dessutom inte så förtjust i varken syltetøj, flødeskum eller gräddbullarna de brukar ha på toppen, så det var nog lika bra! Hellre vanlig mjukglass för min del.

     

Vi knyter härmed ihop en härlig dag med god mat och dryck, många steg och dessutom är vår premiärtur med den nya Metron är också avklarad. Och minimagen är nöjd och glad och har fått precis lagom av allt. Proteinbaren som jag hade med i reserv behövde jag inte ta till. Bananen åt jag däremot upp på tåget hem. 

Vi kan godt lide dig, København! På gensyn!

 

Följ mig gärna på Instagram: Minimagen18

13+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.