Visst är det konstigt det här med tycke och smak och hur det kan förändras?

Receptutskrivet eller Baricol?

När jag var nyopererad så valde jag att börja äta B12 och kalciumtabletter som jag fick utskrivet på recept. Lade själv till multivitaminer, enligt rekommendation såklart, men inga järntabletter. Det behövde jag inte fick jag veta. Jag sneglade iofs  lite på Baricols produkter, fick ett provpaket och testade men tänkte att det tar jag kanske senare. Blev nämligen inte helt förtjust i smakerna på tuggtabletterna och brustabletterna gav jag inte ens en chans. Jag fick dock höra att det var sväljtabletter på gång ut på marknaden så jag tänkte helt enkelt avvakta till dess. Jag laddade dosetten varje vecka istället!

   

Sväljtabletter och pulver

När jag sedan väl testade sväljtabletterna så fick jag problem med magen. Den blev trög och inte alls samarbetsvillig, självklart på grund av järninnehållet. Det gjorde att jag faktiskt har varierat mina kosttillskott. Vanliga tabletter på recept i perioder för att sedan ta Baricols tabletter emellanåt. När sedan pulvret lanserades så blev jag glad, det passade mig! Men såklart protesterade magen på pulvret också! Därför fortsatte jag helt enkelt att alternera mina mellan receptutskrivet och Baricol.
Proverna jag lämnade på 1-årskontrollen visade iaf som tur var att alla värden låg där de skulle, inklusive järnet.

   

Protester från magen…

Movicol kom sedan in i mitt liv och underlättade det en hel del, här har jag skrivit lite om det tidigare. Movicol gör numera susen för min mage och jag kunde då mer och mer gå över till Baricols produkter.

För någon vecka sedan hade jag lite rensning i mina lådor. Jag gick igenom mitt vitamininnehav och tänkte att den där stackars överblivna burken med tuggtabletter jag hade kanske jag skulle ta och sätta fart på. Sagt och gjort, och de smakade ju helt ok! Tre stycken är dagsransonen och de lockade mig mer och mer. Så nu kör jag tuggtabletter för hela slanten och peppar, peppar, magen protesterar inte nämnvärt!

 Jag pratade med Joanna som jobbar med marknad och kommunikation och som även är dietist på Baricol om mina upplevelser och det resulterade i den här:

Är det fler än jag som har varit opererade ett tag som upplevt detsamma?
Kram på er och ha en trevlig första advent-helg!

Följ mig gärna på instagram! 

12+

Kommentarer

Jag om nån kan bara hålla med dig! Innan op, köpte jag hem Baricols provpaket, och tyckte då att strö och brus passade mig perfekt…..MEN efter op, gick det inte alls 🙁 tyckte bruset fick en otäck bismak och jag fick inte i mig så mycket vätska på en gång utan då fick bruset stå i sitt glas och efter nån timme var det odrickbart…Strö blev grynigt och smakade blä. Fick då byta pga att en tjej från Baricol såg mitt dilemma inne på Louises blogg! Valde då sväljtabletterna, MEN nej det funkade inte, 5 tabletter per dag, blev till 10 tabletter då jag fick dela dom, jag fick inte ner dom ändå, de fastnade i halsen och det slutade med att jag inte tog dom 🙁 beställde då hem tuggisar, 3 burkar och HALLELUJA, det var precis min melodi!! Älskar dom så smidigt, och jag har en söt liten burk med mig jämt med dagsbehovet, kan verkligen rekommendera tuggisarna, de är lite syrliga men de går ner, nästan så jag tar dom med glädje 😀 Sen att jag har en hel årsranson hemma med sväljtabletter det är ju en annan sak :-/ men de ligger här och samlar damm 😉 haha.
Har iallafall avslutat abonnemanget på sväljtabletter och tar nu bara tuggisar!
Så en rekommendation är att inte ta ett årsabonnemang förrän du provat på baricol EFTER din operation!!

MariaG

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.