I och med min sleeveoperation så har jag blivit en mer positiv och tillfreds människa. Sleeven var verkligen en toppeninvestering i mig själv och mitt mående. Jag är numera hälsosamt normalviktig, orkar träna, frigör endorfiner och mår faktiskt ganska bra. Sedan är jag ju självklart inte på topp alla dagar men min operation och viktminskning har betytt otroligt mycket för mig.

Det är egentligen bara en sak…

Nämligen det här att synas på bild. Jag jobbar verkligen på att tycka att jag är ok på foto, men jag lyckas sällan. Jag övar och övar på att fotografera mig själv, tar en del selfies men oftast raderar jag dem. Någon enstaka bild klarar sig emellanåt igenom min ”icke tillåtande spärr” och hamnar här eller på Instagram. Men de är ganska lätträknade om vi ska vara ärliga.

Varför?

Jag har tidigare skrivit i bloggen om det här med att det knappt finns några foton på mig överhuvudtaget. Och anledningen är ju såklart att jag drar mig undan när kameran kommer fram, jag ser ju inte klok ut på bild! Förut var det min kroppshydda och storlek jag inte tyckte var acceptabel. Nu när jag tagit tag i min kropp och hälsa och faktiskt tycker att mina former är helt ok, ja då är det ansiktet, håret och tänderna jag fokuserar på…

Jag är inte fotogenique för fem öre och har aldrig varit. Det finns dessutom ett komplex för mina tänder inblandat och jag ler eller skrattar inte gärna med öppen mun. Någonstans handlar det väl också om självkänsla och den har väl aldrig varit det bästa egentligen även om mycket har förändrats. Jag har ändå kommit en bit på vägen, numera finns det i alla fall lite bilder på mig! 

Lite stelt men en fin klänning i alla fall

Nedan ser ni ett exempel på det jag menar. Stelt och tillgjort, suck! Jag tycker verkligen det är jobbigt att se mig själv! Klipper gärna bort huvudet om jag kan. Syftet från början med det här fotokollaget var att jag ville visa min fina favoritklänning och nya skor som jag hade på mig när det var släktkalas häromsistens. Jag har ju aldrig varit en klänningstjej direkt.

Men det kändes för jobbigt att lägga ut bilden på Instagram, så det blev ett inlägg på bloggen om mina svårigheter istället för om min klänning…! Som om det skulle vara bättre liksom…? 😜😂 Nu finns det ju i och för sig saker på bilden som jag gillar, min nyfunna midja till exempel. Benen är också helt ok. Fast fy vad jag tycker att det är svårt att gilla bilder av mig själv!

Jag gör hellre såhär om jag ska vara ärlig:

KBT-tankar

Jag vill poängtera att jag absolut inte är ute efter tycka synd-sympatier eller kommentarer om att jag är fin om nu någon skulle tro det. Jag förstår att det kan verka så. Men jag tänker att jag kanske kan hjälpa mig själv lite genom att förklara, både för er och för mig själv. För som sagt, mycket har förändrats i mitt liv efter min op och det här kanske jag också kan förändra, vem vet? Jag tänker lite KBT-aktigt, jag måste kanske utsätta mig för det som är jobbigt/svårt för att kunna bemästra det. Så det är nog lika bra att utmana hjärnan och fortsätta träna på att både ta och kolla in bilder av mig själv helt enkelt. 

Här är några bilder från London när maken envisades med att försöka fotografera mig och jag skulle le tyckte han. Det gick inget vidare alls och vi skrattade så vi grät. Roligt hade vi i alla fall!

Det blev lite djupare tankar idag, men jag hoppas att ni har en bra fredag. Själv ska jag nog träna vidare på selfies bland annat. Kram!

Följ mig gärna på Instagram om ni vill: minimagen18

Kommentarer

Du blir ju jättefin på bild 👍🏻Stoooor igenkänning på det du skriver. Jag blir stressad när jag inser att jag håller på att komma med på bild. Ser alltid obekväm o lidande ut o gör miner etc. Undrar om man någonsin kommer vänja sig o sluta smita undan när det ska tas bilder 🤔

0

Tack för dina fina ord! Ja, visst är det knasigt att hjärnan funkar på det här sättet ibland? Lite skönt ändå att man inte är ensam om att bete sig så här så fort en kamera kommer fram…även om det varken hjälper dig eller mig på något sätt så är vi ändå flera.
Jag vill hemskt gärna försöka att förändra mig och kanske att det går, vi får se. Stor kram till dig, tack för att du läser och kommenterar!

0

Wow så snygg klänning!
Jag har också jättesvårt att ”bli bra på bild” men vad är ”bra” egentligen? Ofta blir foton som någon tar på en utan att man vet om det, de bästa. Det blir ju tillgjort när någon säger ”le nu” 😀 det fungerar inte för mig, jag brukar istället ”apa mig” på bilderna för att jag hellre ser ut som en clown än att visa ”mitt riktiga jag” :-/

Jag ser bara en snygg kvinna på dina bilder, och jag gillar din sminkning, 🙂 och du har verkligen fått en kropp ”to die for” längtar till min op är gjord!

Kram//Maria

0

Tack för fina ord!
Ja, vad är ”bra” egentligen? Svårt att avgöra då alla har olika tycken och smak. Svårt att förklara, men en bra bild för mig är en bild där jag ser ”normal” ut, där jag duger liksom. Eftersom jag varit överviktig i många år så har jag ju intalat mig att jag inte duger och då har det ju heller inte spelat någon roll hur jag har sett ut. Min hjärna har ju redan bestämt att jag inte ser ok eller normal ut, alltså duger jag inte. Usch, svårt det där med invanda beteenden… Jag har nog hellre gått undan istället för att apa mig tror jag. Man kanske egentligen skulle behöva gå och prata med någon professionell om det här.
Tack igen för att du läser och kommenterar, gulliga kommentarer om mitt utseende, jag älskar själv klänningen och den sitter faktiskt fint också.
Förstår att du längtar efter op, stort lycka till! Det kommer bli superbra!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg