Solen skiner och det verkar vara en crock-pot-söndag! Jag såg nämligen att min bloggkollega Louise också laddat sin idag. ?

En crock-pot (slowcooker) är verkligen smidig och perfekt när man vill ha tid över till annat. (Just nu sitter jag ju här och skriver till er, maten lagar sig själv under tiden!?) Annars laddar jag oftast den på morgonen innan jobbet och när vi kommer hem är maten klar! Så då är det bara att fixa tillbehören!

Jag fick min av maken för några år sedan. Det är alltså inte den senaste modellen men det har absolut ingen betydelse. Det enda som jag skulle kunna tänka mig är smidigare med de nyare modellerna är glaslocket som man ser igenom. Då slipper lyfta på locket när man vill kolla läget…

   

   

Jag använder nog min crock-pot främst på hösten och vintern. Det har blivit en del grytor av olika slag och även pulled pork under årens lopp. En annan sak jag upptäckt är hur smidigt det är att steka hel kyckling i den, det blir fantastiskt mört och saftigt kycklingkött och vätskan som blir över när det är klart mixar jag och fryser in i små iskubsfack. Det blir nämligen en fantastisk kycklingbuljong! Perfekt att ha i som smaksättare i såser eller soppor till exempel.

Idag blir det helstekt fläskytterfilé och det doftar fantastiskt i hela huset.? Jag tänker servera klyftpotatis, en fetaostcréme och grönsallad till. Här har ni receptet på köttet jag gör idag, testa vetja!

Kommentarer

Åh en Crock-pot-kompis! ❤️
Ska prova hel kyckling, det har jag aldrig gjort! Bryner du den först?
Kram på dig!

0

Nej, lägger i den som den är!
Superenkelt! Morotsslantar och skivad lök i botten, 1 msk olja, 1 msk kycklingfond och 1/2 dl vatten. Krydda kycklingen enligt smak, lägg ovanpå och kör 8 timmar på low. Fantastiskt gott❣️ ?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Pestopasta!
Amanda
0 11 juni 2019

Pestopasta!

Pestopasta med baconströssel 400g tagliatelle 3pkt bacon 2-3dl lätt creme fraich En halv dl matlagningsgrädde Saften...