Njae, vi har haft det bäst borta oxå!

Avkoppling, vila och lite sevärdheter

Så har vi åter landat i verkligheten igen efter en fantastiskt härlig vecka på Mallis! Jag har alltid tyckt att det är skönt att åka bort direkt när ledigheten börjar och denna gång var inget undantag. Vi har verkligen haft en ljuvlig vecka hos våra fina vänner i deras semesterparadis i Cala d’Or. Det blev både sol och bad, lite shopping och sevärdheter såklart. Bland annat gjorde vi ett besök i Cuevas del Drach som är droppstensgrottor där man även bjuds på en konsert med klassisk musik. Vi upplevde en fantastisk akustik vid den underjordiska sjön Logo Martel i grottorna. Det är faktiskt en av världens största sjöar under mark.

       

Äta bör man annars dör man

Måltiderna och maten har fungerat nästintill perfekt! Som sleevad gäller det att göra bra val. Vi har ätit frulle hemma i lägenheten alla dagar utom igår på hemresedagen då det blev en trekantsmacka med ost och skinka på flygplatsen. Den mackan var ingen hit precis, men vad gör man?  Magen satte igång att mullra nåt kopiöst, jag tyckte emellanåt att folk tittade konstigt på mig. Dessutom blev jag hungrig igen efter en dryg timme och då var det bara att plocka fram den där reservproteinbaren och bananen ur gömmorna i väskan. Alltid redo liksom!

Men våra egna frukostar i lägenheten bestod oftast av yoghurt och hemgjord nöt- och frö-granola, mycket frukt och ägg. Ibland en liten bit baguette med köttpålägg/ost och gärna lite avokado. Kaffe/te och juice till det för vissa såklart. (Jag väntar ju 30 minuter…) Men en sådan frulle står man sig länge på!

 

Luncherna har varierat, såklart har vi ätit ute om vi varit iväg och om vi hållit oss hemmavid så har vi fixat egen lunch. Exempelvis en matig sallad eller äggröra, skinka och lite frukt till det.

På kvällarna har vi ätit ute alla kvällar utom en, då grillade vi entrecote på takterrassen istället. Annars blev det både tapas och asiatiskt nere i marinan. En kväll åt vi en fantastisk buffé på den lokala golfklubben i Vall d’Or.

 

  

  

Träning och rörelse då?

Jodå, även det har funkat utmärkt! Vi tjejer har powerwalkat strax över 7 km varje morgon och en eftermiddag spelade vi paddel med våra äkta hälfter på golfklubben. Så det har faktiskt funkat skitbra under veckan. Lägenheten ligger dessutom på fjärde våningen och eftersom jag vägrar hiss så får man den vardagsmotionen också, många gånger om dagen. Jag har ingen officiell träningsutmaning längre när #100passinnanmidsommar är över, men inofficiellt räknar jag ju såklart för att ha lite koll. All rörelse är bra för min kropp och knopp!

Nu fortsätter vi semestern, men håller oss mestadels på hemmaplan. I alla fall till i augusti, då blir det London igen! Skål!

9+

Kommentarer

Skulle du kunna skriva ner receptet på granolan? Svårt att hitta någon som är nyttig och god. Tack från en ny läsare.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.