Jag får ofta frågan om vad jag klarar av att äta efter min magsäcksoperation. När jag analyserar det såhär nästan 17 månader efter operationen så måste svaret på den frågan bli att jag faktiskt kan äta allt! Jag bantar ju inte längre!

Minimagen förändras

• Jag är inte lika känslig för socker eller fett längre. Inte så som det var i början efter min operation.

• Min lilla minimage klarar också bröd och pasta mycket bättre numera, fast det äter jag bara då och då. Upplever nämligen att minimagen blir lite uppblåst av mjölprodukter.

• Ett glas vin, en liten drink, cider eller bubbel slinker ner nån gång emellanåt. Öl och starksprit gillar jag inte speciellt mycket så det hoppar jag över, precis som innan operationen.

• Jag har heller inte längre några större problem med varken glass, godis eller snacks av olika slag, favoriten är nog choklad. Det äter jag ofta, kanske inte riktigt varje dag men nästintill om jag ska vara ärlig…!😎 Jag har tidigare gjort ett inlägg om min inställning till sötsaker här.

Inga större mängder numera

MEN, till skillnad från mitt gamla liv innan sleven så äter jag numera med måtta. Ja, det slinker ner lite gott emellanåt men mängderna är inte i närheten av vad de har varit, tro mig!

Häromdagen stod dottern och experimenterade fram en ny variant av småkakor när jag kom hem. Det luktade förföriskt och jag var tvungen att provsmaka en. Ja, just precis – EN kaka slank ner och sedan var jag nöjd! Det hade aldrig hänt före operationen, då hade jag proppat i mig betydligt fler.

Viktstabil och tacksam

Jag är numera viktstabil och har varit det sedan i oktober 2018. Då nådde jag min slutliga målvikt drygt 8 månader efter op. Vikten pendlar något kilo upp och ner beroende på var i månaden jag befinner mig. Det är helt ok, faktiskt nästan som i en dröm tycker jag! Förut ökade jag ju i princip i vikt bara jag tittade på mat…! Och numera känns det inte som att jag försakar något, för jag kan verkligen äta allt OM JAG VILL! Jag tränar ju också nuförtiden och förbränner därmed en del kalorier. Inkomster och utgifter ni vet…

Jag har påpekat det förut, men det tål att upprepas: jag är så himla tacksam för min sleeve! 
😜😇

Följ mig gärna på Instagram: minimagen18

20+

Kommentarer

Står i begrepp att göra en operation själv. Det är härligt att läsa något positivt. Är livrädd! Vågar jag? Så funderar jag

0

Hej! Jag förstår helt klart dina tankar, jag var ju också där en gång. Man velar fram och tillbaka.
Men jag tänker att det är självklart att du ska våga! Ja, det ÄR jobbigt i början innan man vänjer sig vid minimagen och kommer in i det. Men jag ångrar verkligen inget, det skulle i så fall vara att jag inte gjorde operationen tidigare. Jag har inte haft några komplikationer alls och kan äta i stort sett allt. Mitt liv är annorlunda nuförtiden, är fysiskt aktiv på ett annat sätt, orkar mer och mår så himla bra!
Stort lycka till och tack för att du läser! 🤗

0

Så glad att jag hittade till den här sidan och till era bloggar, har precis bokat in en sleeve till den 16 september! Känner mig förväntansfull. Så inspirerande och peppande att läsa här!

kram/Maria

0

Hej!
Vad roligt att du hittat hit! Här inspirerar vi varandra kan man säga!🤗😇 Var ska du opereras? Oavsett så lycka till med din sleeve, det kommer vara bland det bästa du gjort, det kan jag nästan lova! Tufft i början men så värt det!
Kram Ursula

0

Hej igen! Jag kommer opereras i Linköping på Nordiskt centrum för kirurgi 🙂 . Tack för lyckönskningar 🙂 hoppas jag gör rätt, vilket jag också tror men visst är man lite orolig för komplikationer, läser så mycket om alla det gått bra för och önskar naturligtvis att det ska bli så för mig med!
Kram/Maria

0

Det kommer säkert gå jättebra, men jag förstår dina tankar! 🙂 Vill du ha råd eller tips utifrån min erfarenhet så står jag gärna till tjänst! Stor kram till dig!

0

Hejsan
Jag ska göra min sleeve om några veckor. Det finns en i min närhet som är 100procent imot detta och är mkt negativ. Säger att jag kommer att få dålig hy. Åldras mm
Detta är så klart jobbigt att höra men jag har bestämt mig och har tagit avstånd från denna person.
Ville bara skriva av mig
Kram

0

Hej!
Usch vad tråkigt, men inte helt ovanligt tyvärr! Jag har råkat ut för en liknande grej. Sådana här beslut är ju inget man gjort i en handvändning precis och det är så himla trist att en del andra människor har ett behov av att uttrycka sina negativa åsikter om något som inte angår dem! Jag tycker att du gjort helt rätt som tagit avstånd, även om det såklart är jobbigt. Stort lycka till med din viktresa! Kram

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.