Ni har säkert hört det förut. Annorlunda smakupplevelser blir väldigt påtagligt för en del magsäcksopererade medan andra inte tycker att det blir så stor skillnad.

Tillfälligt laktoskänslig

För min egen del blev det till en början en enorm skillnad mot tidigare och det var till och med så att jag blev laktoskänslig ett tag direkt efter operationen. Jag gick nämligen runt med ständig magknip och var riktigt orolig i magen och ”gasig”. Efter ett litet tag uteslöt jag laktos för att testa och det hjälpte direkt! Alla soppor jag förberett och köpt i förväg och som innehöll laktos åkte därför mer eller mindre i slasken. Min överkänslighet höll sedan i sig i cirka ett halvår ungefär.

Här kan du läsa lite om min tillfälliga laktosintolerans.

Gamla favoriter smakade plötsligt annorlunda

Något av det bästa jag visste i mitt gamla liv innan sleeven var rostbiff i påläggsskivor, remouladsås och rostad lök. Jag fullkomligt ÄLSKADE det! Så när det var dags att börja äta riktig mat efter flyt- och puréperioden så var just rostbiffsskivor och remoulad nästan det första jag testade. Men smakade det gott…? Nej, inte alls faktiskt! Jag kunde inte förstå att jag en gång tyckt att det var så himla gott! Det tog sedan några månader innan jag provade det igen och det dröjde faktiskt ett tag innan minimagen hade bestämt sig för vad den tänkte tolerera och tycka om.

Nya favoriter

Nu var det ju inte bara saker jag tidigare ätit som jag fick avsmak för. Helt plötsligt började minimagen vilja prova sådant jag förut inte tyckt om! Här kan du läsa om att jag till och med började tycka om hummus några månader efter min sleeveoperation. Det trodde jag aldrig skulle hända!

Nu såhär drygt två år efter min sleeve har det mesta rättat till sig och smaklökarna har lugnat ner sig. Men det är fortfarande mycket som är förändrat i mitt matintag, men så är det ju för nästan alla magsäcksopererade tänker jag. 

Följ mig gärna på instagram, där uppdaterar jag dagligen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.