Hej på er!
Idag är det fredag, är det fler än jag som tänker dricka lite vin ikväll?

Jag har alltid varit måttlig med alkohol, även innan min sleeveoperation. När jag dricker lite alkoholhaltigt så blir det mest för sällskaps skull, när vi har gäster, är bortbjudna eller om det är fest. Faktum är att det ganska sällan blir alkohol till maten hemma när vi är själva. Men, när jag väl väljer något med alkohol i så blir det nog helst ett glas vin, antingen rött eller rosé. Det funkar också med lite bubbel eller kanske en liten drink, om den inte är för söt. Öl och starksprit däremot har aldrig varit min grej.

Lägre toleransnivå

Vi minimagar tolererar ju alkohol på ett annat sätt efter en operation, förutsättningarna för både upptag och nedbrytning ändras ju. Mer info och fakta om forskningen kring det kan man läsa här. Själv blir jag numera påverkad av betydligt mindre mängder än tidigare, det slår liksom på direkt. För mig räcker ETT glas långt numera och ofta räcker det med ett halvt.

Det finns teorier om att vissa av oss som är överviktsopererade tidigare har haft någon form av matmissbruk, vissa kanske utan att ens veta om det. När man gjort en magsäcksoperation blir det ju lite svårare att missbruka mat och vissa löper då större risk att ”skjuta över” detta beteende på något annat istället, exempelvis alkohol. Självklart gäller detta långtifrån alla! Men det är förekommande och något man måste känna till, därför informeras man om det inför sin operation.

Nyttigt med lite vin?

Många gånger kan det vara lätt att försköna drickandet men det sägs det ju att det är nyttigt om det sker måttligt. Rött vin till exempel, det är ju rikt på antioxidanter och sägs förbättra immunförsvaret. Måttligt vindrickande ska också motverka depression och förbättra korttidsminnet menar vissa forskare. Man borde kanske öppna en vinflaska hemma liiiite oftare ändå, eller vad tror ni? 😜


Vintips

Som ni förstår av detta inlägget så kan jag verkligen inte utge mig för att vara någon vinkännare. Men för något år sedan såg jag att artisten Pernilla Wahlgren hade lanserat vin, både rött och vitt. Jag har provat båda sorterna och jag måste säga att speciellt det röda är riktigt gott! Det kan jag varmt rekommendera, ja det är faktiskt inget större fel på det vita heller. Hennes viner är beställningsvara på Systembolaget och jag har faktiskt klickat hem flera vinbeställningar sedan dess, för detta bjuder vi gärna våra gäster på. De flesta av dem som har smakat på det har också tyckt att det är gott, senast nu i helgen när vi hade fint besök! PW:s viner är väl värda att prova alltså och självklart är jag inte sponsrad, men hade gärna varit! 😜

Men oavsett om du väljer att dricka vin eller ej så önskar jag en härlig start på helgen!
På Instagram heter jag
minimagen18, följ mig gärna om du vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.