Min CrockPot används mest under höst- och vintersäsongen. Den är sjukt smidig till alla långkok med goda mustiga kött-, fågel- och grönsaksrätter som sköter sig själv. Jag har tidigare tipsat om långkok, både ytterfilé och hel kyckling.

Dags för ribs

Häromdagen fick CrockPoten faktiskt komma fram ur skåpet och jobba lite. Detta trots att vi befinner oss mitt i varmaste sommarperioden. Det var nämligen dags för ribs, det är makens och dotterns absoluta favoriträtt.

Jag köpte svenskt kött i affären, det är ett måste tycker jag! Absolut inget tvivelaktigt kött från länder med tvivelaktig djurhantering om jag får bestämma. Köttbiten var på knappt 1 kg och jag delade den i tre delar för att den skulle få plats i själva grytan. Först hällde jag i 1 dl vatten och sedan kryddade jag köttet på både ovansida och undersida med salt, peppar och chilipulver innan jag lade det i CrockPoten.

En stor gul lök och 2 vitlöksklyftor skivades och ströddes över köttdelarna. Därefter satte jag timern på 8 timmar, lade på locket och sedan gick jag och gjorde annat!

Före:

Efter 8 timmar:

 

Glaze:

  • 4 msk soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • vitlökspulver efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • chilipulver efter smak
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl chilisås
  • 5-6 droppar srirachasås
  • 1 msk honung

När det började närma sig deadline så gjorde jag en glaze. Jag blandade ihop allt i en kastrull och lät det sedan sjuda under omrörning i cirka 5 minuter. Därefter tog jag upp köttet ur CrockPoten, placerade det på en plåt och penslade med glazen. Sedan åkte det in i ugnen på 200 grader i cirka 12-15 minuter. Det blir en ganska tjock och mörk glaze och man får ha lite koll så att det inte bränns vid i ugnen.

Före:

Efter 15 minuter i ugnen:

Det blev såååå himla gott och mört! Köttet fullkomligt ramlade av benen! På bilderna ser det ut som om glazen bränts, men så är inte fallet. Den var bara väldigt mörk i färgen.

Det var försvinnande gott! 😘

Följ mig gärna på Instagram: minimagen18

11+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.