Hej!

Har fått en del frågor om min kesofrutti igen, det verkar gå lite i vågor det där. Har gjort några kesofrutti-inlägg tidigare men här kommer ett till.

Favoritmellanmål

Jag äääälskar kesofrutti och äter det ganska många gånger per vecka. Både som mellanmål och även som frukost ibland.
Det är verkligen det ultimata mellanmålet tycker jag. Det är proteinrikt, går snabbt att fixa till och man kan variera tillbehören i det oändliga. Jag väljer ofta att göra en större laddning och dela upp i små portionsskålar. Det är himla praktiskt med dessa småskålar tycker jag, de är väldigt smidiga att ha till hands. Lätt att stoppa ner i handväskan och äta i bilen eller på jobbet.

Men glöm för all del inte att lägga burken i en liten påse så att den inte läcker! Jag har lyckats sabba en omtyckt handväska genom att inte kolla så att locket på kesofruttiburken var på ordentligt… Den väskan blev sig aldrig lik igen tyvärr.

Mitt recept

Förut körde jag lika delar keso, vaniljkesella och fettfri grekisk yoghurt.
Men jag har faktiskt ändrat det lite för att få det ännu krämigare. När jag gör en rejäl laddning så tar jag numera 350 g keso, 250 g vaniljkesella och 150 g fettfri grekisk yoghurt. Av det får jag ut 6 småburkar med 120 g kesofrutti i varje. Då klarar jag mig i några dar. 

Tillbehör

Sedan är det bara att tillsätta bär eller frukt eller vad man nu vill ha till.
En del kör sylt men det är inte min grej, hellre färska eller frusna bär och hemskt gärna min hemgjorda granola. Ibland tärnar jag äpplen och steker tillsammans med kanel och havregryn, det är också supergott till!

Har ni inte testat kesofrutti innan så är det hög tid!
Supergott, superenkelt och riktigt bra mellis för en minimage!

Hoppas att ni har en skön Kristi Himmelsfärd-helg, kram på er! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.