Igår firade jag att min minimage fyllde tre år! Eller, firade är kanske lite i överkant men vi uppmärksammade i alla fall det. Det blev en lite extra god frukost till exempel.

Tre år!

Det är faktiskt ofattbart att det redan gått tre år! Jag minns den där onsdagsmorgonen på Aleris i Malmö som igår, nervöst och pirrigt! Allt gick ju bra och efter det har det verkligen blivit fantastiska år som har förändrat mitt liv till det bättre! Jag är numera en betydligt mer aktiv, gladare och piggare person som mår så mycket bättre.

Tiderna och livet har förändrats

Allt är inte guld och gröna skogar hela tiden såklart, livet går ju upp och ner och det händer olika saker ibland, både bra saker och lite mindre positiva. Men faktum är att jag lever ett annat liv nu mot hur det var innan sleeven.

  • Idag är jag viktstabil sedan drygt 2 år, har blivit av med all min övervikt och droppat 37 kilo med sleeven som verktyg. Jag har dock vägt cirka 50 kilo mer än idag när jag var som tyngst. Det är faktiskt lite svårt att ta in ibland.
  • Jag valde ganska tidigt Baricol som kosttillskott och kommer aldrig att välja något annat! Otroligt smidig helhetslösning med alla vitaminer och mineraler i ett. De skickas hem i brevlådan, inget krångel. Oftast varierar jag mig mellan sväljtabletter, tuggtabletter och pulver. Just nu blir det mest sväljvarianten.
  • Motion och rörelse tog jag tag i direkt och numera tränar jag regelbundet. I dessa virustider blir det mest pw:s och hemmaträning. Annars tränar jag en del på gymmet och gärna lite crossfit-inspirerat och som jag saknar mina BodyStep-pass i grupp! Men gruppträning och gym går tyvärr bort för min del just nu.
  • Det är fortfarande mindre portioner som gäller för min del och jag dricker aldrig till maten utan väntar med det i 30 minuter. Jag måste även tänka på att inte äta för fort men klarar dock av att äta det mesta och dumpar nästan aldrig.
  • Förut skämdes jag för mitt överviktiga jag och alla misslyckade bantningsförsök. Det har jag slutat med. Istället tar jag plats, syns på ett annat sätt och behöver inte klä mig enbart i svart för att försöka dölja alla valkar och volanger på kroppen. Visst har jag lite lös hud här och där och kanske kommer jag att göra en bukplastik så småningom, vi får se. Blir det ingen så kan jag leva med det också.

Saker jag måste tänka lite extra på numera

  • Jag måste ganska strikt var tredje timme numera och har blivit mer känslig för lågt blodsocker det sista året. Kan otroligt snabbt bli snurrig, darrig och svettig med hjärtklappning och tuppar nästan av om jag inte passar mig.
  • En del personer blir lite mer känsliga för socker efter operationen. Tyvärr blev inte jag det och jag har ofta lite sockersug på kvällarna. Det har jag löst genom att under kvällstid äta små mål lite tätare och därmed tycker jag att jag kan hålla sockersuget och blodsockret i schack.
  • Tyvärr har det blivit nödvändigt för mig att ta Movicol 3ggr/vecka för min ofta tröga mage. Jag köper därför den färdiga lösningen i doseringspåsar på apoteket och blandar med ett halvt glas päronyoghurt. Det funkar ganska bra för det mesta och det är jag tacksam för.

Det är mestadels fördelar alltså och de få nackdelarna som sleeven har inneburit kan jag absolut leva med. Det finns ju lösningar på det mesta.

En del undrar ibland om operationen, var det värt det? Ja, alla dagar i veckan svarar jag alltid. Jag har inte ångrat mig en sekund!

Kram på er! Följ mig gärna på instagram.

Kommentarer

Hej,

Jag förbereder mig inför min gastric sleeve om tre veckor.
Vad låg ditt BMI på när du opererades respektive när du blev viktstabil?

Hej!
När jag opererades hade jag ett BMI på 34.5 och som viktstabil ligger jag mellan BMI 23.7 – 24 ungefär.
Stort lycka till med din sleeve! 🤗

Tack! Och tack för att vi får följa på din viktresa 😊 Jag kanske återkommer med fler frågor om det är ok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.