Hej på er, då var det måndag igen. Jag har en ledig sportlovsvecka framför mig vilket känns helt ljuvligt. Inget speciellt är bokat utan det kommer bli mycket avkoppling, lite träning och så behöver jag helt enkelt komma ikapp med lite olika grejer. Lite matlagning och bakning blir det nog också. Det är ju roligare när man har gott om tid på sig och när det inte blir ett tråkigt måste.

Matinspiration

Apropå det så prenumererar ju vi på ICA:s inspirationskasse varannan vecka numera och här kommer ett tips på en av rätterna från förra veckan. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till just detta recept och dottern som inte är överdrivet förtjust i blomkål rynkade faktiskt lite på näsan.
Men oj så fel vi hade, det var verkligen supergott! Jag modifierade receptet lite grann och lade bland annat till lite mer kryddor för lite mer smak. Det här kommer vi att tillaga fler gånger, det passar till exempel perfekt som bjudmat.
Testa vetja!

Ugnsbakad kolja med blomkål- och currysås

  • 600 g kolja
  • 500 g blomkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 1.5 msk curry
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 tsk maizenamjöl
  • salt och peppar
  • hackad gräslök
  • 125 g knaperstekt bacon

  1. Lägg koljan i en smord ugnsform och krydda med salt och peppar. Ugnsbaka mitt i ugnen tills innertemperaturen på fisken är 56 grader, det tar ca 15 minuter.
  2. Stek under tiden bacon i mindre bitar i en stekpanna tills det blir knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  3. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Fräs blomkålen i olja i en stekpanna cirka 5 minuter och tillsätt sedan den skivade löken och låt den fräsa med tills den mjuknar. Krydda därefter med curry, gurkmeja och chilipulver och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  4. Blanda grädde med maizena. Sänk värmen på blomkåls- och lökröran och häll i gräddblandningen och mjölken. Låt det sjuda i ca 3 minuter under lock och smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka gräslöken fint och strö över tillsammans med baconbitarna.

Tro det eller ej men fisken ligger därunder nånstans…!
Servera med kokt potatis om du vill eller ät det som det är. Ljuvligt gott, jag lovar!

Följ mig på instagram, där uppdaterar jag varje dag.

14+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.