Hej på er! Hoppas att ni har en härlig lördag!

Har ni koll på vad ni ska äta ikväll? Annars har jag ett fiskrecept i gömmorna som inte går av för hackor! Det har hängt med i många år och tillagats massor av gånger och serveras med fördel som gryta tillsammans med tagliatelle. Men den kan lika gärna kallas för soppa och serveras med en bit bröd och en klick aioli om man vill det.

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 400 g laxfilé
  • 1/2 purjo
  • 1/2 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk salt
  • 2 msk timjan
  • 2 msk basilika
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1.5 fiskbuljongtärning
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 pkt saffran
  • 300 räkor med skal
  • 1 burk musslor, 150 g

 

Gör så här:

Tina fisken om den är fryst, strimla purjolök och hacka löken.

Smält smöret i en stor gryta, fräs löken ett par minuter tills den blivit mjuk. Pressa ner vitlöksklyftan. Blanda därefter i tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låt fräsa en kort stund.

Tillsätt vin och buljongtärning och koka i ett par minuter.

Häll i matlagningsgrädde, creme fraiche, vatten och saffran. Låt sjuda i 15 minuter.

Skär fisken mindre bitar, lägg det i grytan och sjud i ca 7 minuter.

Skala räkorna och tillsätt dem tillsammans med musslorna.

Servera genast!

Testa vetja! Jag kan garantera att det är riktigt gott, här hemma blir det mycket sällan något över! Själv ska jag hem till goda vänner och äta ikväll, får se vad vi får för gott!

För mer matinspo så kan ni följa mig på Instagram om ni vill.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg