Jag har tidigare bloggat om hårkvaliteten efter min sleeve men det var ett tag sedan nu så här kommer en uppdatering och även lite produkttips. Det är nu nästan exakt 1,5 år sedan min sleeveoperation och kvaliteten och känslan på håret har både gått ner och upp under den här tiden.

Försöka förekomma

Jag valde ju att börja med ett kosttillskott för hår och naglar som heter Silicea ganska direkt efter min operation. Tanken var att på något sätt försöka förebygga det som alla sa skulle komma, nämligen att jag skulle tappa massor med hår! Jag kan säga att det gjorde jag inte! Om det beror på att jag knaprat Silicea har jag ju såklart ingen aning om. Jag hade i alla fall stenkoll på min hårborste och hur mycket hår som hamnade där och även min huvudkudde i sängen.

Tappade inte massor, däremot sämre kvalitet på håret

Jag har alltså inte tappat mer hår än normalt tycker jag, däremot försämrades kvaliteten på håret efter ett par, tre månader. Det blev torrt och kändes betydligt tunnare och ”flygigare” på nåt sätt. Även min frisör påtalade detta. Jag klipper mig hos henne var sjätte vecka och varannan gång, det vill säga var tolfte vecka, fixas även färgen. Så hon har också koll på mitt hår!

Kvalitetsprodukter gör skillnad

Jag har tidigare inte brytt mig jättemycket om vad för slags produkter jag använt, huvudsaken att håret har blivit rent. Billiga varumärken ibland och lite dyrare någon gång, jag har köpt lite olika. Men nu investerade på min frisörs inrådan i ett par olika sorter med riktigt kvalitetsschampo. Dessa är anpassade för just det som händer med mitt hår och inget som jag använt tidigare. Jag har även tagit tag i det här med att göra inpackningar som både stärker håret och återfuktar. Exempelvis så gör jag Olaplex-behandlingar då och då, både hemma och hos frisören. Jag använder också volymprodukter och värmeskydd i större utsträckning än tidigare. Och hörni, det går framåt!

Dessa tycker jag också är superbra. Jag alternerar alltså mellan tre olika märken och produkter just nu. Produkterna ovan passar i alla fall min ”skandinaviska” hårtyp med många tunna hårstrån och har gjort underverk med kvaliteten.

Spretigt nytt hår

Efter ett år ungefär så märkte jag att det började växa ut en massa nytt hår, det gör det faktiskt fortfarande. Det är svårt att få styr på det nya men håret i stort har nu fått en annan styrka och känsla än tidigare och ser faktiskt betydligt friskare ut. Siliceakapslarna fortsätter jag med ett tag till tänker jag, de har ju definitivt inte gjort nån skada utan kanske snarare tvärtom.

Hur har ni upplevt det här med håravfall och hårkvalitet efter magsäcksoperationen? Det kan ju vara så himla olika har jag förstått.

Obs! Det här är ju inget sponsrat inlägg på något sätt. (tyvärr, för hårprodukter kostar ju en rejäl slant..!😎😜) Jag är bara en vanlig nöjd kund som betalar för dem som alla andra. 🤗😎

Hoppas att ni har en skön onsdag! Följ mig gärna på Instagram om ni vill: minimagen18

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.