Idag var det äntligen dags för min försenade 1-årskontroll på Aleris! Det känns nästan som om det var igår jag opades men det är ju faktiskt nästan exakt 13 månader sedan min Gastric sleeve-operation nu.

Den här gången var jag ute i god tid med mina blodprover till skillnad från förra gången. Jag var på drop-in på provtagningen på UMAS för nästan 3 veckor sedan och där tömde de mig på 7(!) rör blod. Det var alls inga problem, jag brukar vara ganska lättstucken och så även denna gång. Efter det återstod bara att vänta och hoppas på bra provsvar. Även om jag alltid är väldigt noggrann med alla mineraler och vitaminer så vet man ju inte om alla värden är ok förrän man har det på papper.

 

Mycket info

Väl hos Aleris så var det först vägning och mätning och sedan en gruppträff ledd av en läkare. Där återsåg jag några av dem som opererades samma dag som jag. Förutom vår lilla grupp så fanns det även några till som opades dagarna efter oss. Jag har inte träffat mina operationskompisar sedan dagen D eftersom att jag tog förra kontrollen per telefon. Trevligt att ses och faktiskt lite svårt att känna igen ett par av dem. Många kilon har ju försvunnit sedan sist! ?

Vi pratade såklart om kost, resultat, mående, träning och en massa annat! Mycket info att ta del av, det mesta visste man ju i och för sig redan. Men det kändes ändå bra att friska upp minnet lite och inte minst att ta del av andras erfarenheter.

 

 

Efter det träffade vi läkaren enskilt för att gå igenom proverna och hälsotillstånd bland annat. Jag fick min efterlängtade ok-stämpel och mer därtill, jag var med beröm godkänd sa han!? Sååå skönt!

Drygt 35 kilo försvann ju på 8 månader, därefter ett par kg till och midjemåttet har minskat med 31 cm sedan flytstart. Jag har nu ett BMI på 23.3, är viktstabil sedan snart 5 månader och mer än en tredjedel av min kropp är borta! Och inte minst, alla värden var jättefina!?

Från och med nu kommer jag sköta mina årliga provtagningar på vårdcentralen istället, superviktigt att ta mina Baricol och ha koll på värdena framöver också.

 

 

Överskottshuden då…?

Jo, jag slank även in om hos sköterskan på Aleris plastikkirurgi för att diskutera om det eventuellt kan bli aktuellt med en operation av överskottshud på magen längre fram. Mycket att fundera över, vi får se hur det blir. Jag är inte helt överens med mig själv om jag verkligen vill göra en plastikoperation eller inte. Men i så fall är det först aktuellt om 6 månader, så jag har tid på mig att fundera och processa det ordentligt!?

Det kändes lite konstigt att gå ut från Aleris och veta att jag kanske inte ska dit igen, om jag inte ska operera bort överskottsskinnet på magen då förstås! Men det var en glad, tacksam och positiv känsla i kroppen. Livet är verkligen annorlunda nu jämfört med för ett år sedan! ??

 

Belöningsdags!

På väg till bilen infann sig en känsla av att jag var värd en belöning och beslutet att köpa något till mig själv blev plötsligt självklart. Först efteråt kom jag att tänka på att om det hade varit i mitt tidigare liv innan min sleeve, så hade det ju resulterat att jag hade köpt något gott, en kaka kanske, eller choklad. Men det hade jag faktiskt inte en tanke på idag. Istället blev det en snygg ljusblå figurnära skjorta i stl 38 som jag tänker ha på mig imorgon!

 

Tänk som det kan bli! ?

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.