Varför Gastric bypass?

Den 10 januari i år gjorde jag en magsäcksoperation, närmare bestämt en Gastric Bypass.
Min minimage fyller med andra ord i dagarna 6 månader! Helt galet vad snabbt tiden går! Hur kommer det sig då att jag gjorde en GBP? Liksom många andra opererade har jag testat det mesta inom bantningsindustrin, Viktväktarna, dietister, hälsocoacher, Itrim, Cambridge, Lchf, räkna kalorier och träna, kostschema, PT, you name it.. Jag är tjejen i kompisgänget och på arbetsplatsen som ständigt gått på någon form av diet ända sedan tonåren. Jag säger inte att det är något fel på alla dessa metoder, tvärt om! Däremot var det något fel på min kropps respons på allt detta -eller snarare brist på respons. Jag är en envis person med mycket ”pannben” och tänkte att om jag bara kämpar hårt nog så MÅSTE det fungera, -men det gjorde det inte. Jag har kunnat gå ner i vikt med måltidsersättningar, två gånger har jag tappat 30 kg, men så snart jag åt fast föda igen så har kroppen rusat upp i vikt igen helt okontrollerat. Oavsett kostscheman till punkt och pricka. Galet frustrerande!

Citat "Jag önskar att allting var lika enkelt som att bli fet"

För ett par år sedan fick jag även diagnosen Hypotyreos, vilket är en underfunktion i sköldkörteln. Detta innebär bland annat att ämnesomsättningen är långsammare än hos ”normala” personer. Jag började medicinera och hoppades på att jag nu lättare skulle bli av med vikten, men tyvärr hjälpte det inte. Det hjälpte andra symptom, men vikten höll sig benhårt fast oavsett vad jag gjorde.

Förra sommaren nådde jag min gräns

Sommaren 2018 fick jag nog. Då hade jag börjat få högt blodtryck och puls, kolesterol och för mycket fett i levern. Ont i knän, rygg och flåsade och svettades så fort jag rörde på mig. Hade dessutom utvecklat andningsuppehåll på nätterna, så var trött jämt och kunde inte sova i samma rum som min kille eftersom mina snarkningar störde hans sömn. Kände mig gammal och fruktansvärt uppgiven eftersom ingenting hjälpte. Sökte hjälp hos läkare, som faktiskt lyssnade, verkligen lyssnade, på hela min historik och som sedan skickade en remiss till Obesitasmottagningen och kirurgavdelningen på Danderyds sjukhus. Jag hade redan 2003 utretts på överviktsenheten på Huddinge Sjukhus, men de tyckte att jag var för ung för operation då och jag fick avslag. Därför var jag riktigt nervös när jag skulle träffa kirurgen på Danderyd för konsultation, MEN, den här gången fick jag ett JA och 10 Januari var det dags för första dagen på resten av mitt nya liv!

Sophia som promenerar

En ny chans i livet

Jag är så oerhört glad och tacksam för den här chansen som jag har fått. Äntligen svarar kroppen! Nu är  jag mitt uppe i min förändringsresa och hoppas kunna inspirera andra där ute! Funderar du på operation, ska du opereras, eller har du gjort en? Låt oss hjälpa varandra och göra resan tillsammans. 😊 Jag hoppas ni vill hänga med, ställa frågor, dela erfarenheter och tankar eller bara få en inblick i mitt liv. Oavsett så välkomna hit! Ni hittar mig även på Instagram under namnet: Healthier_zoph

Hoppas ni får en fin dag!

Kram Sophia

 

 

Kommentarer

Hej Fantastiska du!!
Vill bara önska dig stort LYCKA TILL och berätta att det du skrev kunde jag har skrivit!! Så lika historia!! Gjorde min GBP 12/12-18!! Mår så bra och allt flyter på!! Ska bli kul att följa dig och din resa!!!
Kram Eva-Marie 😀

Hej Eva-Marie och tack för din fina kommentar 🙂
Visst är det skönt när man hittar människor som förstår vad man gått/går igenom. Alla år av slit och frustration och kanske hopplöshet som hållit på att äta upp en stundtals.
Sen den fantastiska känslan nu när kroppen börjar lyssna och svara och man kan bli kompis med den igen. Jobba på en bättre relation till sin kropp och ta hand om den 🙂
Vad härligt att höra att det går så bra för dig och att du mår bra! Då är våra magar nästan jämngamla 😉 Tack så mycket och stort Lycka till även till dig på din resa.
Kram Sophia

Ja det är så skönt!! Jag har hittat min väg i detta och mår som jag skrev finfint!! Allt flyter på och jag har haft tur att inte bli drabbad av mer än lite förstoppning och håravfall.. 😉 Ha det gott fina du!! Kram Eva-Marie 😀

Vad härligt att höra!Sånt blir man glad av 🙂
Tack och detsamma till dig!
Kram Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.