Hej på er!

För er som följer mig på Instagram blir det här kanske en liten upprepning, men jag tycker att det här är SÅ viktigt, så jag vill ändå att det ska finnas på bloggen också ❤️ Bear with me ❤️

Vågens inverkan och påverkan

Siffrorna på vågen har under större delen av mitt liv påverkat mig. De har fått mig att må dåligt och ja, jag har till och med värderat mig själv utifrån vad som stått där i många stunder. Vågen är verkligen bara en väldigt liten del av sanningen. Den säger inte hur vi ser ut, vad vi har för sammansättning, hur vi mår eller hur mycket vi är värda. Viktigt att komma ihåg det! ❤️

Ursprungligt viktmål vs mål idag

När jag startade mitt konto på Instagram hade jag skrivit in en målvikt i min profil. Den har jag valt att ta bort nu! Varför? -Jag har kommit fram till att den inte känns relevant längre! När jag började min resa var det jätteviktigt för mig att ha en målvikt. Jag satte denna själv utifrån vad jag önskade och utifrån normalt BMI. Nu har vikten stått stilla i snart ett halvår. Jag har inte nått min målvikt och inte heller normalt BMI. Från början kändes det som en besvikelse, men inte längre! Jag har gått ner 40 kg, äter hälsosam, god mat, tränar, promenerar och har en sund livsstil. Min kropp mår BRA! Å det är väl ändå det viktigaste! Det är livskvalité!

Nya mål och viktiga insikter

Trots att jag inte gått ner någonting det senaste halvåret så har jag krympt 2-3 klädstorlekar! Byxorna på bilden var för små för ett par månader sedan. DET är ett bevis på att det händer massor i kroppen som man inte kan se på vågen. Så för allt i värden, låt den inte påverka er alltför mycket. Det finns så många andra sätt att ”mäta” framgång. Använd måttband, jämför kläder, ta bilder och jämför dessa. Gå samma runda och ta tid och se hur ni utvecklas. Finns massor av sätt. Känn efter hur ni mår. Det här är inte bara en viktresa, utan en hälsoresa. Det händer så mycket både i kroppen och knoppen. Lätt att glömma det sistnämnda och att jobba även med det ❤️.

Träningen och min PT har hjälpt mig SÅÅÅ mycket! Jag har omvärderat vad som är viktigt för mig. Jag utvecklas och blir starkare, ökar i muskler, minskar i fett, orkar mer, bättre hållning och mår bättre generellt av träningen. Älskar att promenera och orkar att gå både längre och i ett högre tempo. Jag mår så bra av att röra på mig! Både fysiskt och mentalt! Promenaderna är inte längre i syfte att förlora vikt, utan för att jag själv, kroppen och knoppen mår så bra av det helt enkelt. En ny härlig rutin i livet.  Så nu skiter jag i vågen och BMI. Försök att inte jämföra er med andra utan bara med er själva. Det är inte relevant att jämföra sig med andra eftersom vi har olika förutsättningar. Sträck på er och var stolta över er själva! -Det tänker jag göra 🥰

"The only onw who can tell you you cant do it is you, And you dont have to listen"

Kram Sophia

Healthier_zoph på Instagram

14+

Kommentarer

Hej jag gjorde gastric bypass för fem år sedan har gått ner i vikt 63kg men nu jag gå upp i vikt nästan 23kg jag åt samma mat jag mycket rädd att gå upp igen kan ni ge råd snälla.Tusen Tack

0

Hej och ursäkta att mitt svar har dröjt. Det är ganska vanligt att man med tiden går upp lite, så jag tycker inte att du ska vara för hård mot dig själv. Däremot kan jag förstå att du gärna vill stoppa det så att du inte går upp mer. Jag är ingen expert, men jag skulle föreslå att du kanske tar ett par dagar (2-3 ca) och skriver ner det du äter på en ”normal dag”. Hur många mål äter du och ungefär hur mycket. Du ska absolut inte ha ett bantningstänk, utan mer kanske försöka se ett mönster. Nu vet jag inte alls hur din matrutin ser ut och därför är det svårt att gissa eller att ge ett konkret råd. Men fundera lite på de rekomendationer som ges av dietisten efter operationen, att äta lite mindre portioner men ofta. Ca 5-6 mål om dagen. Lycka till och om du vill prata lite mer kan du alltid skriva till mig på Instagram. Hoppas du får en fin helg! Kram Sophia

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.