I torsdags startade äntligen min efterlängtade semester! Inledde den genom att redan första dagen ta en roadtrip tillsammans med mina föräldrar. Vi bilade från Stockholm till Sundsvall för att hälsa på min storasyster och hennes familj i två dagar. Träffade även min biologiska pappa som också bor i Sundsvall. Vi bodde på en Herrgård i närheten av min syster.  Mysigt ställe 😊 Det här inlägget fokuserar på mina måltider snarare än själva resan 🙂

Mealprep

Ska man sitta i en bil i drygt 40 mil så gäller lite planering och mellanmålsprep för att minimagen ska må bra och för att hålla måltidsrutinerna. Jag har skaffat en söt liten kylväska (som dyker upp lite nu och då i mina inlägg och på Instagram) och jag ÄLSKAR den! Så liten och behändig och alldeles lagom för mig.

 

Kylväska

 

Nu är jag medveten om att jag tagit i från tårna och har packat mellanmål efter devisen ”hellre för mycket än för lite”. Tänkte att det är bra om de inte ”bara” räcker för bilresan upp, utan även kan agera mellisar väl på plats. Här dyker mitt lilla kontrollbehov upp.

Jag har preppat:

 • Kesoplättar som jag äter med en skiva ost på och coctailtomat till
 • Nyttifrutti (keso, vaniljkvarg, proteinpulver, bär och lite kokosflingor)
 • Liten plastflaska där jag hällt i saft så jag kan blanda i mitt vatten
 • Bananplättar med hallon och keso
 • Njie protein milkshakes
 • Yow Mango sensation
 • Proteinknäcke och nötter
 • Babybel ost
 • En tub lättost
 • Wasa knäcke
 • Proteinbar
 • Baricol tuggtabletter

 

Matlåda med kesoplättar med ost på

Termosmugg

Jag har även med mig min älskade termosmugg som är min följeslagare nu för tiden. Jag dricker mitt kaffe så långsamt och då är muggen perfekt att hålla det varm flera timmar. I mitt kaffe brukar jag alltid ha kanel och Njie proteinmilkshake Cappuccino -såååå gott! Har med mig sån ”Cappuccinidricka” (som jag kallar den) i kylväskan, så att jag kan hälla i lite i kaffe köpt på vägen och på hotellet 😊 Godare än mjölk tycker jag och mer protein.

 

Termosmugg, Njie Proteinmilkshake, kaffebryggare

Planering på plats

Hemma hos syrran passar jag på att slänga in kylklamparna i frysen och mellisarna i kylen. Sen när det är dags att dra till hotellet så tar jag med mig kvällsmål och förmiddagsmellis till nästkommande dag.
Skönt att veta att det finns något bra att äta innan vi ska ut på byn igen. Hej kontrollbehov 🙂 Knäckebröden och tuben med mjukost håller sig ju i rumstemperatur, så det kommer jag att kunna äta även på vägen ner till Stockholm igen. I övrigt försöker jag göra så bra val som möjligt när jag inte kan kontrollera maten fullt ut. Torsdagens middag på hotellet tex blev en burgare utan bröd och pommes. Jag åt köttet och bad att få grönsaker till. Gott och mättande och slapp duming -skönt! På fredagen åt vi middag hemma hos min syster och då känner jag mig trygg med att kunna äta bra där med. Det blev fläskfile med potatis, broccoli och coctailtomater. Gott!

Hotellfrukost

Hotellfrukost är ju så gott och trevligt! För mig, och säkert många andra så är det lätt hänt att man plockar på sig lite här och där och totalen blir oftast alldeles för mycket. Min taktik den här gången var att ta ett varv och kika på allt som fanns först, innan jag började att lägga upp på tallriken. Valet föll på detta:

 • Keso med kokosflingor, linfrön och solrosfrön
 • Finncrisp med smör och ost, paprika och gurka
 • Vattenmelon
 • Honungsmelon
 • En skiva brie
 • Kaffe

 

Baricolburk, vit kaffekopp, tallrik med macka, melon och keso

Hemfärden

Det var  lite av en blixtvisit i Sundsvall. Två nätter blev det, så igår på lördagen bar det av hemåt Stockholm igen. Innan vi åkte var vi förbi min syrra igen för att kramas lite och säga hejdå. Passade då på att fylla på min saftflaska, samt kaffe och proteindricka till min älskade kaffemugg 🙂 I kylväskan hade jag Babybel, coctailtomater och propud. Hade även kvar knäckebröden och mjukosten. Lunch åt vi i Tönnebro där vi stannade till. Mamma och jag delade på en Ceasarsallad, helt perfekt!

När vi kom till Stockholm släppte de av mig hemma och jag tog en matlåda från frysen till middag. Har en ”matlådslåda” i frysen. Älskar att ha en massa bra måltider klara för dagar då man inte hinner eller orkar laga något. Då kan man alltid  göra bra val 🙂 Det var kul med en liten roadtrip tillsammans med föräldrarna och härligt att få träffa syster och systersönerna. Nu ska jag ha ett par dagar i Stockholm och träffa vänner, unna mig lite lyx i form av att fixa naglarna och fransarna, packa om och sedan bär det av på nya äventyr.

Hoppas ni haft en fin helg!

Kram på er!
Sophia

Mitt instagramkonto:
Healthier_zoph

Kommentarer

Haha skönt att läsa att det inte är bara jag som preppar och far runt med lilla kylväskan 🙂

Haha nej, du är inte ensam 😉 Så himla smidigt med lilla kylväskan ju! Värdens bästa lilla kompis 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.