Hej på er mitt i julstöket!

Hoppas att ni har det bra. Jag tycker att jag försökt vara förutseende och börjat planera och beställa julklappar i tid, men ÄNDÅ blir det alltid stress och halv panik precis innan julafton för mig. Knasigt..

Beställa klappar online vs handla i fysisk butik

-Beställa online brukar jag alltid göra till viss del, men i år har det självfallet blivit än mer än vanligt. Tycker knappt jag gjort annat än att springa och hämta ut paket. Snart behöver man väl inte visa leg längre för de lärt ens personnummer utantill *fniss’* Trots det har jag haft ett fåtal klappar att handla på plats i affär. Jag har gjort det så säkert och förståndigt jag kunnat. För min del har det inneburit att promenera in till stan och tillbaka för att undvika kollektivtrafiken. Jag har även vetat precis vilken affär jag skulle in i och även vad jag ville ha mer eller mindre, så ett snabbt besök. Har dessutom förlagt det på dagtid så att det inte var en massa folk där. Hur har ni gjort i år?

Vardagsmotion

Vet att jag tjatar om mina promenader och att röra på sig, men jag mår så himla bra av det! Ett litet tips till er som tycker att det är svårt att få till är just att kombinera det med något annat ni behöver göra. Tex som att gå fram o tillbaka till affären istället för att ta bil eller kommunala färdmedel, eller att ta en liten omväg dit ni ändå ska 🙂 Jag brukar ta med mig ryggsäck så kan jag bära det mesta där. Fungerar förvånansvärt bra och är inte alls lika tungt som att bära i händerna.

Sophia med solen i ansiktet

Många steg dagen innan julafton

Idag skulle jag hämta ut förbeställda julklappar inne i stan. Promenerade dit och hem igen. På hemvägen fick jag ett sms att ytterligare en julklapp som jag hade fått förvarning om att den skulle bli sen, faktiskt trots allt hunnit fram till ombud. JIPPIE!!  Så det var bara att lämna av det inköpta från stan och knata vidare haha. I skrivande stund är jag uppe i ca 25 000 steg och jag lär väl tramsa omkring lite här hemma också innan det är läggdags. Nu är i alla fall alla klapparna inslagna, julskinkan griljerad och klar, sista arbetsuppgifterna avklarade, granen klädd, tvättmaskinen klar osv.. Ska bara bädda rent i sängen och sen sätta mig i soffan och njuta av nåt bra innan det är dags för sängen. Å semester.. Ljuvligt.

Årets första julbord imorgon

Har ni käkat någon julmat hittills i år? Jag har inte gjort det, vilket är ovanligt. Oftast har man ju haft någon form av julbord med jobbet eller så i vanliga fall, men i år är ju allting annorlunda. Jag har haft lite julskinka på macka, men annars inget.

Imorgon ska jag fira julafton hemma hos min killes familj för första gången. De vet om min operation och har gulligt nog sagt att om jag får dump så ska de lägga fram en kudde och filt åt mig på övervåningen så jag kan vila mig i form igen 🙂 Det är kärlek det. Hoppas det går bra dock. Förra julen var minimagens första och då blev det dump. Får se hur det går i år!

Lycka till med era magar och julbord och framförallt -GOD JUL på er finingar!

Sophia i tomteluva, röd tröja och glitter runt halsen

 

KRAM Sophia
Healthier_zoph på Instagram

 

Kommentarer

Tack snälla Eva-Marie för din fina hälsning 🥰 Hoppas du får en riktigt fin jul du med ❤️🎄 -Å grattis på Eva-dagen imorgon 🤗 Kram Sophia

Hur gick julmaten i år? Behövde du använda kudden på ovanvåningen? God fortsättning på dig kära du!
Kram Louise

God fortsättning kära Louise!
Det gick över förväntan med julmaten i år och det tror jag är tack vare att jag tog lärdom från förra julen, mindre av feta saker, avstod ägg, såg till att ha ätit bra innan och åt extra långsamt. Skönt att slippa lägga sig när man är borta! Med det sagt vet man aldrig med min tramsiga lilla mage, fick dump idag på jag vet inte vad haha. Lite snittar och oliver typ. Lite dagsform när jag reagerar. Gick det bra för dig?

Hoppas du haft en mysig jul och nyår och en bra start på nya året. Kraaam Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.