Semester igen? Ja tack gärna ☺️

Nu ska jag försöka mig på mitt första inlägg från en mobil enhet. Så om formatet goes bananas vet ni varför 😂 Jaha, hade jag inte nyss semester? Jodå, brukar alltid ha sen semester i augusti, men de senaste åren har jag även en mycket trevlig traditon av en bonussemester. Jag passar på att ta ut den övertid/komp jag samlat på mig under året och åker utomlands tillsammans med mina föräldrar ❤️

Palma Nova, Mallorca

Här är vårt lilla paradis. Tappat räkningen på vilket år i ordningen vi är här, men äääälskar att vara här! Vi bor på ett lägenhetshotell med balkong som blickar ut över vattnet. Den här platsen är verkligen som balsam för själen för mig och något jag längtar mig galen till resten av året. Sol , värme, vackra vyer -det tilltalar mitt lilla hjärta!

Vy över hamn o hav på Mallorca

Dagar i sakta lunk

Börjar dagen med frukost på balkongen. Sedan packar jag lilla kylväskan med mellanmål för dagen och vi beger oss till stranden. Sol, bad och mellis nr 1. Lunch blir en härlig paus i skuggan. Tillbaks på stranden blir det dopp i havet igen och solning. Så underbart och går ner så mycket i varv att jag nästan alltid slumrar till. Sen intas mellis nr 2 på eftermiddagen innan det är dags att knata hemöver.

Middag på restaurang

Vi brukar äta ute nästan varje kväll. Det har hittills fungerat väldigt bra med minimagen. Ett par gånger har jag tagit doggybag och gjort matlåda av. Andra gånger har jag beställt in en förrätt eller nåt annat litet och delat lite med föräldrarna. Ibland är det lite knepigt att välja, men oftast går det bra. Nu är alla olika och det bror på hur länge man varit opererad och vilka val man väljer att göra. Finns inget rätt eller fel, men JAG trivs med att försöka hålla min kost till mestadel av proteiner och grönsaker. Då mår jag bäst och magen likaså. Det är aldrig nåt problem att få grönsaker till maten istället för pasta, ris eller pommes. Efterrätter äter jag inte, däremot är min lyx att kunna ta lite vin eller en drink. Det upplägget fungerar för mig och min mage.

Mat -fläskfilé i sås med grönsaker

Vad tog jag med mig hemifrån sverige?

  • Wasa Knäcke
  • Liten matlåda
  • Plastburk för yoghurt
  •  Min lilla kylväska + en kylklamp
  • Vattenflaska som håller kyla
  • Mina vitaminer, Baricol Tuggisar och Pulver
  • Medicin Levaxin för sköldkörteln (jag har hypotyreos)
  •  Vätskeersättning från Bariacol, eftersom jag har lite svårt att få i mig tillräckligt med vätska så hjälper de här mig att må lite bättre
  • Omeprazol för magen, men tar bara vid behov
  •  Mitt kort från sjukhuset där det står att jag är opererad + EU-kortet

Ni missar väl inte Baricol´s event?

Hoppas ni har det bra där hemma och att ni funderar på att komma på Baricol´s event här under hösten. Kolla in deras Instagram för länk till eventet, datum och anmälan. Jag kommer vara med i Stockholm och kanske kanske i Sundsvall! Ses vi?

Datum till Baricolevent 2019

Kram på er!

Sophia

Ni hittar mig även på Instagram, Healthier_zoph heter jag där.

Kommentarer

Tack för tips!! Åker på vår årliga solsemester i januari, och den där listan med vad du hade med hemifrån Sverige var jättebra för mig, hade faktiskt inte tänkt så långt som att man kan ha med smarta små burkar osv så man lätt kan ta med sig mellis till stranden!!

Hej Maria! Vad roligt och vad glad jag blir att listan kan hjälpa lite 🙂 Jag tyckte det var toppen att kunna ta med mellis så att jag klarade mig emellan de andras ordinarie måltider och så jag inte hamnade i situationen att det går för lång tid mellan målen. Jag har en tendens att lättare få dumping när jag väl äter då och det vill man ju gärna undvika. Det var även toppen att man på alla ställen kunde få med sig doggy bag om man ville! Perfekt! Hoppas att ni får en helt fantastisk resa! 🙂

Kram Sophia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.