Dumping, dumping och ännu mera dumping

Hej på er!

Jag har upptäckt ett mönster nu de senaste 3 månaderna.
Jag verkar ha mycket lättare att få dumpingsymptom kring mens än vad jag har annars. Magen är jättekänslig, även om jag äter samma typ av kost, äter sakta och har samma rutiner som annars. Ändå kommer illamående, obehag, hjärtklappning, trötthet och yrselkänslor över mig efter nästan varje (!!) måltid. Det kör igång ett par dagar innan och hänger kvar under hela perioden. Det är ganska påfrestande. Den här omgången har varit värre än någonsin, känner mig ganska slut.

Grön emoiji som mår illa

Vill hitta ett sätt att hantera detta

Upplever det här som ganska jobbigt eftersom jag inte hittat något sätt att undvika det på än så länge. Det enda som hjälper något sånär är att inte äta sig nöjd. Vanligtvis slutar jag äta när jag inte är hungrig längre (snarare än när jag är mätt, för då har jag ätit för mycket och mår dåligt). Kanske jag borde prova mer flytande föda dessa dagar och se om det kan vara nåt. Eller så kanske det bara är att härda ut och inse att det är såhär en dryg vecka varje månad? Att må dåligt så många gånger per dag är svårt när man jobbar, man kan ju inte gå och lägga sig då.  Jag jobbar som konsult och är mycket ute hos kunder. Jag kan ju inte gärna gå och lägga mig då, även om jag mår dåligt. Det är bara till att fint bita ihop.

Frågor frågor och inget bra svar

Det kan ju vara så att det inte beror på maten i sig, utan att jag är lite ”off” under mens ändå för att det är påfrestande för kroppen med alla hormoner som stökar? Kanske beror det inte på operationen alls, jag hade kanske mått illa när jag åt ändå, men det är inget jag kan minnas att det varit så förr. Snarare tvärt om, att man förr kunde stoppa i sig enorma mängder och inte hade någon botten. Jag har faktiskt ingen aning, men slänger ut frågan och upplevelsen här ifall någon känner igen sig. För oavsett om det finns något ”bot” eller ej så kan det vara skönt att veta att man inte är ensam.

Tips?

Är det någon av er överviktsopererade där ute som upplevt eller märkt av samma sak? Har ni i så fall något tips att dela med er av så skulle det vara väldigt uppskattat om ni ville lämna en kommentar här nedanför 😊 Kanske kan hjälpa både mig och någon annan där ute.

Tecknad figur Snobben, liggandes trött

Jag har testat att ringa Obesitasmottagningen på sjukhuset där jag opererades. Tänkte att jag i alla fall skulle kunna fråga om råd. De kanske har hört detta fenomen förr. Tyvärr kom jag bara till en telefonsvarare som berättar att de har sommarstängt till v.33 så jag får prova igen då. Än så länge är det ju hanterbart, men lite irriterande. Det är jobbigt nog den där veckan i månaden kan man tycka, med alla galna hormoner som lever rövare. Får vara lite uppmärksam så att fenomenet verkligen försvinner mellan perioderna.

Tack!

Om jag kommer på något bra själv eller får något bra svar så delar jag med mig av det till er. Till dess så säger jag ett stort TACK för att ni läser, även när det kommer lite ”gnälliga” inlägg emellanåt. Tycker det är viktigt att lyfta alla sidor med nya livet, både de positiva och de lite mer motiga sakerna. Kan vi dela med oss så kan vi kanske hjälpa varandra också.

Hoppas ni får en fin dag!

Grå nallebjörn med blommbukett. Text "Tack"

Kram Sophia

Instagram:
Healthier_zoph

Kommentarer

Vad gullig du är som ändå lämnar en liten kommentar och en kram 🙂 Tack fina du och kram tillbaka!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg