Hi, and welcome to London with Soph! 😊

-Nejdå, jag ska inte skriva hela inlägget på engelska, även om det kanske hade varit en lite rolig twist.
Jag tänkte berätta lite om Londonresan utifrån ett matperspektiv -eftersom det är väldigt mycket mat i mitt huvud och i mitt liv nu för tiden 😊
Innan vi åkte var jag aningens nervös (hej kontrollbehov åter igen) över vilken typ av mat och mellisar jag skulle få tag på.

Mellis under flygresan

Jag tog med mig Babybel-ost och Wasa knäcke att äta på flygplanet. Visste att jag skulle behöva ett litet mellis och det är både billigare och mer kontrollerat att ta med något istället för att chansa på flygplansmaten. Det gick jättebra att få ta med sig båda dessa grejer genom säkerhetskontrollen, vilket glädjer ett kontrollfreak hihi.

Bok, Wasa Knäcke och Babybelost

När vi kom fram till London och Paddington gick vi in på en pub för att äta lunch. Just den här puben hade inte så mycket skojjigt att välja på så jag tog det jag hittade från starters menyn. Det blev tunt slizad sötpotatis och oliver. Inte det bästa (saknade proteinet), men good enough 😊

Frukost

Bodde hemma hos en kompis, vilket gjorde min planering mycket lättare. Jag kunde redan första dagen gå till mataffären och handla lite frukost och mellanmål och stoppa in i kylen. Perfekt! Jag tyckte det var lite sådär utbud i mataffären på sockefria produkter, men jag hittade yoghurt med låg fetthalt och lite färsk frukt/bär som fick bli mina frukostar dessa dagar. Jag hade även med mig en flaska Barebells milkshake från flygplatsen (köpte efter säkerhetskontrollen), Chiafrön och mina Baricol-vitaminer såklart!

Proteinmilkshake, chiafrön och Baricol-vitaminer

 

Mellis prep för heldagar på srång

Blev lite food prep på morgnarna eftersom jag visste att det skulle bli heldagar på stan. Vi gick oftast hemifrån runt 10-snåret och kom hem runt 18 och ”landade” lite innan vi på kvällen gick ut och käkade med kompisen. Gjorde det lätt för mig själv och försökte tänka saker som skulle klara sig i väskan under dagen och som jag kunde äta gåendes. Det blev Babybel som jag skar i små ”nibble friendly” bitar, små chorizokorvar och coctailtomater. Hade även lite mandlar till hands. Efter ett par dagar upptäckte jag att Boots hade proteinmilkshakes och dessa var sockerfria! Önskar jag hade hittat det tidigare, för de är ju lätta att ta i farten så att säga. Men jag klarade mig bra på detta 😊 Älskade dessa små zip-påsar som var lätta att ha med sig i handväskan 🙂

Chorizokorvar, Babybel och coctailtomater

Portionspåsar med mellanmål

Proteinmilkshake

London till fots

Dagarna spenderades med att gå runt halva London! Gick överallt, tog inte tunnelbana eller buss någon gång. Många steg blev det (jippie!!) och dessutom får man ju se så mycket mer av staden då 😊 Lunch åt vi på stan och det blev typiska brittiska pubar, det är så mysigt tycker jag! I år tänkte jag annorlunda mot tidigare år helt klart. I första hand spanade jag alltid in starters menyn och där fanns oftast goda saker att välja på. Rejäla portioner dessutom, storlek ”orkade inte äta upp en starter själv”, plus att det var mycket billigare =mer pengar över till shopping wohoo 😉 Här nedan är ett exempel på en starter. Tikkakyckling på salladsblad med tomater, lök och lime-yoghurtdressing. Mums!

Kyckling på salladsblad

Även middagarna åts ute de flesta kvällar. Valde även här starters för det mesta och det fungerade superbra. Bra utbud oftast. Någon gång blev det main course och då var det inget problem att få med sig doggy bag om man ville. Nu har man kanske inte alltid möjlighet till det om man bor å hotell, men för mig var det toppen 😊

Baribuddy-appen

Min ständiga följeslagare och kompis sen jag opererade mig är ju Baribuddy-appen. Har ni testat den? Jag använder den vid varje måltid för att ha koll på att jag äter i lagom tempo (20-30 min). Om jag äter snabbare får jag dumping och mår pyton med tillhörande hjärtklappning. Dessutom är det perfekt att den påminner när det är dags för en måltid igen, samt att ta vitaminerna! Extra bra när man är på resa och kanske inte har samma rutiner som hemma 🙂 Så för mig tar appen inte semester, jag älskar den.
Ni som inte använder den -testa vettja! Finns dessutom massa bra recept och information i den. Den är helt gratis att ladda hem och att använda 🙂

Baribuddy eating speed timer

Baribuddy matregistrering

Supernöjd!

Jag är supernöjd med hur bra det fungerade med maten! Jag mår bäst när jag äter kontrollerat, annars stökar min mage (det har den alltid gjort, även innan operationen). Jag har inte heller något sötsug längre, men jag ”lyxar” istället med att få ta ett glas vin eller en drink till/efter maten. Nu på semestern blev det både till lunchen och middagen, men det fugerade bra 😉

Kram på er!
Sophia

Följ mig gärna på Instagram, Healthier_zoph heter jag där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.