Oktober redan, jisses vad tiden springer iväg!

Vet inte om ni läste mitt sista inlägg innan semestern, annars länkar jag det här. I stunden precis innan semestern var jag i fas med både träning och promenader. Jag hade en bra plan (för första gången EVER) för semestern och hur jag skulle upprätthålla träningen. Mentalt var jag galet trött i hjärnan och tog mig igenom dagarna på ren envishet med semestern hägrande som en livboj på ett lite för stormigt hav.

Planen

Hade tänkt mig att köra 2 hemmapass i veckan. Hade kikat ut en lite större sten i trädgården som jag skulle göra övningar med som vikt, hade även köpt TRX-band. Utöver det skulle jag underhålla vardagsmotionen med promenader på naturstigar i skärgården. Jag skulle fokusera på att gå ner i varv, släppa jobbtankar och ladda batterierna så att jag kunde återgå till jobbet med nya krafter.

Utfall

Höll i promenaderna på ett bra sätt måste jag säga, men hemmaträningen blev det just ingenting av. Nähä, varför det då? Var det pga. lathet? Nej, faktiskt inte denna gången. Gå ner i varv gick även det ”sådär”. De vackra skärgårdspromenaderna gav energi, men i övrigt blev semestern inte riktigt den återhämtning jag hade behövt och hoppats på.

Vad hände då?

Sista arbetsdagen innan semestern lyckades jag med konststycket att skada min rygg.. Jag skulle vara lite duktig och köra ett morgonpass på gymmet istället för min sedvanliga morgonpromenad. Var så sjukt taggad på träningen (kanske lite för taggad) samt vetskapen om att det samma dag skulle bli semester. Hade ett GRYMT pass och kände mig stark! Så jag körde på med alla mina favoritövningar som belastar samma muskelgrupper. Inget fel i det egentligen, men jag gick nog lite all in..

Soph på gymmet

Shit happens

Körde på hårt med både vikter och i tid och som jag sa, samma muskelgrupper. Passet gick grymt bra, men när jag var klar var jag såklart rätt matt i kroppen. Sätter mig ner på huk, gör någon sorts vridning i ryggen när jag ska lägga bort en viktskiva och *snap*!!!! Höll inte på att kunna resa mig upp igen… Nu är jag envis som synden (på gott och ont) så jag tänkte att ”kom igen Soph, no pain no gain”. La ifrån mig alla vikter och haltade där ifrån. Trodde jag hade sträckt mig lite grann och att det väl skulle gå till sig på ett par dagar. Mhm…

 

Fortsättning följer 😊

Till dess får ni gärna kika in hos mig, Healthier_zoph, på Instagram

-Passar även på att påminna om att hålla utkik på Baricol och Levdittliv på IG imorgon, fredag 9 oktober, kl 12 för livesändning!

Kram på er ❤

Sophia

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.