Nu var det länge sedan (igen) som jag skrev..

Bloggandet har tyvärr fått tagit ett steg tillbaka det senaste året när skador i rygg, ben och sedan Covid tog greppet om mig. Snart är det väl ändå min tur att må bra? Hoppas verkligen på att få mer energi till att skriva, för det är ju något jag tycker mycket om att göra. Framförallt att ha kontakt med er! ❤ I mitt senaste inlägg skrev jag att jag ska berätta lite hur hela Corona-sviten påverkade mig. Nu känns det lite segt att ta tag i den tråden, men tycker ändå det är bra att dela, so ”bear with me”. Jag ska inte bli alltför långrandig 😊.

Nu har det gått 13 veckor

Jag blev frisk/smittfri efter ca 2 veckor, men drabbades av långtids-covid med ihållande symptom. Det absolut jobbigaste tycker jag är den enorma trötthet som drabbat mig. Är så trött, så trött och det går inte att varken sova eller vila bort. Hjärnan är som sirap och jag har även problem med minnet, tappar ord både i tal och skrift osv. Det har varit lite uppförsbacke med att jobba heltid och dessutom byta jobb under den här perioden. Jobba med kluriga och delvis nya saker. Det andra symptomet som hållit i sig är att det går lite trögt med andningen. Numer mest vid ansträngning, men de första 10 veckorna ungefär var det trögt hela tiden. Visst går det åt rätt håll ändå, sakta men säkert 😊 Det gäller att tänka positivt!

Kämpigt fysiskt och mentalt

Det har varit och är kämpigt med jobbet såklart, men det har även varit en påfrestning fysiskt och i förlängningen även mentalt. Jag har inte orkat röra mig på samma sätt som jag är van vid. Dels har det resulterat i en liten viktuppgång, inte mycket och det försvinner säkert när jag kommer igång igen, men det känns och märks i kroppen. Känslan i kroppen av att alla kläder sitter lite tightare kring mage och lår, men även att jag tappat ork, kondition och styrka när jag inte fått/kunnat träna på så länge. Det har även varit jobbigt mentalt att inte få den boost och avkoppling som min träning och promenader normalt ger mig. Det har varit mitt sätt att koppla bort stress och jobb bland annat, liksom ett sätt att få energi. Sen är det självklart jobbigt mentalt att det känns som att det ”aldrig” går över. Det kommer det göra såklart, men jobbigt att det är så långdraget och att det på samma sätt som tex utbrändhet inte är något som syns utåt, men är nog så kämpigt för individen som är drabbad.

Trött på att vara trött..

Längtar verkligen efter semester, men nu är det snart min tur, 1,5 vecka kvar bara. Då hoppas jag kunna arbeta mig tillbaks på banan med fler promenader och mer rörelse. Hitta lite energi och stressa av. Ladda batterierna. Jag ska verkligen försöka gå ner i varv. Kommer även att njuta av god mat och vin under semestern, men i höst lägger jag in en högre växel med både kost och träning.  Ser fram emot att börja träna mer med min PT igen. Det blir spännande! Hoppas verkligen att jag haft mitt nu med alla skador och sjukdomar det senaste året så jag kan köra på. Ser fram mot att få bli pigga Soph igen! 😊

Hoppas ni har det gott i värmen!
Som vanligt så hittar ni mig alltid på Instagram under namnet Healthier_zoph

Vi hörs ❤
Kram Sophia

Bild på Sophia med emoijis av blommor och hjärtan

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.