Hur upplever ni att det går med rutinerna?

Hur känner ni att det påverkar er när så mycket i samhället är förändrat och har blivit mer restriktivt på grund av den rådande pandemin? Många av oss arbetar hemifrån, kanske har man dessutom både partner och barn hemma också? Känner ni att ni kan hålla rutiner kring jobb, raster, mat, motion?

Min situation

Jag har inga barn att ta hänsyn till och min sambo åker till jobbet varje dag. Själv arbetar jag 100% hemifrån och jag har ett sådant jobb där det går väldigt smidigt att utföra arbetet på distans. Om något så upplever jag nog att jag får mer gjort och upplever ett större lugn/mindre stress av att arbeta hemifrån. Vanligtvis åker jag till olika kunder under veckan och däremellan till kontoret. Jag behöver släpa på min dator, laddare, alla mina måltider (4-5 st) och ibland även träningskläder.

Hur tänker jag kring rutinerna?

För mig fungerar det väldigt bra utifrån ovan nämnda förutsättningar. Jag får mer egentid, slipper restid till och från jobbet, slipper förbereda/preppa lika många mål halva kvällarna och slipper även släpa lika tungt. Å det är ju positivt 😊.  Jag tänker även att det är bra att försöka upprätthålla rutiner man mår bra av så gott man kan. Eventuellt får man tänka om lite, planera och tänka utanför boxen.

Sophia i soffan

Ny morgonrutin

Istället för att göra mig i ordning, packa väskan, alla måltider och resa till dagens arbetsplats så har jag istället börjat med morgonpromenader! Det är faktiskt heeelt fantastiskt! Jag är ju ingen morgonmänniska utan ganska morgontrött. Så att den här lilla människan väljer att gå upp och promenera istället för att sova 1,5 timme extra är ett rent under egentligen, men jag mår SÅÅÅ BRA av det 😊 Ett fantastiskt sätt att vakna på, med frisk luft, dagsljus och att röra på mig ❤

Sophia med träningskläder och solglasögon

Cliff hanger..

Jag vill gärna skriva lite mer kring mina motions-och matvanor, men tänkte att jag för en gångs skull inte ska skriva en halv roman, utan kanske dela upp inlägget lite 😊 Så håll utkik efter del 2, där jag skriver lite mer om hur jag försöker utnyttja den ”extratid” jag nu får i och med mindre socialt umgänge och distansarbete till något positivt. 

Till dess hoppas jag ni hade en fin valborg -även om den säkerligen blev lite annorlunda i år! Trevlig helg och försök att tänka så positivt ni kan, var rädda om er och era kära ❤

Vi hörs snart igen!

Kram Sophia

Healthier_zoph på Instagram 

15+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.