Hej på er!

Hur har ni det där ute? Har ni semester kvar eller börjar ni återgå till jobb? Själv har jag nyligen gått på semester och anlände Göteborg igår. Jag tog tåget ner från Stockholm och det var helt perfekt! Lilla kylväskan var med såklart, laddad med mellanmål som jag kunde äta på tåget och på vägen mot min slutdestination. Väl framme i Göteborg hade jag nämligen både spårvagn och färja kvar, så perfekt att ha med mellanmål så att man skulle stå sig till middagen.

 

Mat tidigare somrar vs denna sommar

Det här är min första sommarsemester som överviktsopererad. Jaha? Blir det annorlunda för att man är opererad mot tidigare somrar och semestrar? Tjaaa, lite tror jag nog. Jag måste liksom tänka ett varv extra med att behålla hälsosamma matrutiner. Innehållsmässigt såklart, men framförallt att få i mig tillräckligt antal mål för att få i mig den energi och näring jag behöver. Förut har man ju kunnat peta i sig lite när och vad man ville och ta det man råkade vara sugen på i stunden. Eller strunta i det om man inte var sugen för den delen. Det kommer inte att hålla i år så planering kommer att vara A och O. Vi bor ju på en liten Skärgårdsö och ska man bege sig ut på upptåg så går det gärna ett par timmar, så får se till att förbereda och ha med mig mellanmål 😊

Alkohol tidigare somrar vs denna sommar

Den här semestern blir det även till att tänka på det där med alkoholen lite extra. Jag kan inte leva ”La vida loca” på samma sätt som andra sommar och bara ta nåt precis när jag vill, eller i samma mängd.
Blir ju annars lätt så att det blir lite mer just under sommaren och under semestern. Kommer självklart unna mig att ta lite vin på en uteservering eller i trädgården. Ta ett glas bubbel eller kanske nån drink ibland. Det är bara det att jag får tänka ett varv extra även här och kanske välja mina tillfällen lite mer och särskilt tänka på mängden. Luuuuungt och fint.

 

Vinglas med sjöutsikt

Motion

Förhoppningsvis kommer det bli en hel del promenader. Det är mysigt att gå här på ön där vi bor, men den är ganska liten. Vill man gå längre promenader så finns det fina naturstigar på kringliggande öar. Hoppas det blir många härliga promenader där! Förhoppningsvis blir vädret okej, eller åtminstone uppehållsväder. Att åka ut på en längre tur i regn är inte så kul eftersom man blir borta ganska många timmar. Planen blir då att i regn gå här på ön så att man ändå får in nån form av rörelse. Får komplettera med lite benböj och sånt som man kan göra inne 😊

Planering panering

Det är ett himla planerande nu för tiden hörrni, men det är det SÅ värt tycker jag! 😊  Nya vanor tar ju tid att komma in i, så det är bara att nöta på så kommer det att sitta sedan förhoppningsvis. Sen är det mänskligt att trilla av vagnen ibland, man kan inte alltid vara ”duktig” som jag brukar säga. Ibland får man släppa lite försiktigt på tyglarna och sätta guldkant på tillvaron, med det som man själv anser vara guldkant 😊 Eller ja, fel uttryckt egentligen med att vara ”duktig”, jag menar att man inte alltid behöver vara galet strikt. Man ska ju leva också och de nya vanorna ska hålla i längden, livet ut. Därför är det viktigt att hitta en bra gyllene medelväg, en balans mellan vardag och att ändå kunna lyxa till det lite. Sätta guldkant på tillvaron ska man absolut göra.

Apropå guldkant..

Igår när jag kom till ön välkomnades jag med Champagne och Havskräftor. Verkligen ingen dålig start 😊 Det blev även en liten promenad runt ön. I skrivande stund öser regnet ner utanför, men det är ändå något rogivande över det med. Det smattrar härligt mot taket och fönstren, där jag sitter på övervåningen och skriver. Har läst lite i min bok under dagen och försöker att bara slappna av och gå ned i varv.
Hoppas ni som läser har en härlig helg!

Kram på er!
Sophia

Följ mig gärna på Instagram
Healthier_zoph heter jag där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

Siffror

Siffror

I torsdags var jag i Stockholm på återträffen Capio CFTK anordnar efter ca 6månader när man gjort en operation hos dom....

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.