Börjar med en flash back

Julfest.. Fest överhuvudet taget.. Det brukade tyvärr innebära så himla mycket ångest för mig. Trots att jag verkligen ville gå och ha roligt så var det så många faktorer som påverkade mig negativt. Min kropp.. Jag hatade den faktiskt. Låter hemskt, men vi hade inte ett gott förhållande till varann. Det handlade om en strid jag haft med/mot min kropp ända sedan tonåren. Jag tyckte att om jag bara kämpar tillräckligt hårt så kommer jag att se resultat. När dessa resultat aldrig kom blev jag galet frustrerad och framförallt besviken på mig själv. Min kropp var trasig..

Ångest vid sociala sammankomster

Usch.. Jag var så hemskt medveten om min egen kropp att jag kunde låta bli att delta bara för att jag inte kände mig fin eller bekväm i mig själv. Ingenting fick mig att känna mig fin, oavsett klädesplagg. Ibland struntade jag i att gå på grund av det. Ställde helt enkelt in. Andra gånger gick jag med gråten i halsen och försökte ha kul. Hade svårt att släppa tanken på att det skavde, var obekvämt, att JAG var obekväm. Inte tyckte att jag passade in.

Bitmoji-Sophia tomtekläder och uppgiven min

Årets julfest

Så hur känns det i år då? Helt avslappnad, trygg i mig själv och känner mig snygg? Herre Guuuud vad jag önskar att jag hade kunnat svara ja på den! Jag har tidigare skrivit om hjärnspöken och de är allt här och bråkar med mig igen. Nej, jag är inte helt bekväm och har inte riktigt ”landat” i min nya kropp, MEN jag känner mig ändå oändligt mycket bättre än för ett år sen. Jag försöker lyfta de positiva aspekterna och självklart känner jag mig finare, men framförallt och kanske det viktigaste, så känner jag mig mer bekväm i mig själv nu än då. Det betyder inte att hjärnspökena är borta, å nej.. Kan känna mig precis lika stor och sen gå förbi en spegel och tänka att oj!!! Va!? Ser JAG ut så? Det är ju inte så farligt? ”Inte så farligt” är det närmsta jag kan komma till att säga, ”wow, jag ser ju okej ut” haha. Baby Steps.. 😊 Det är ändå framsteg och det är klart att det tar tid för hjärnan att ställa om sig efter att större delen av ens liv ha haft någorlunda rätt i sin kritik.

Bitmoji-Sophia med kniv och gaffel. Text "Let's eat"

Lilla kylväskans första julfest!

Jag ska gå, jag ska delta och jag ska ”försöka” slappna av 😊 Det tar tid att landa hörnni. Man får ha tålamod och inte jämföra sig med andra. Våra resor är lika men ändå olika. Så mycket som spelar in. Nåt som är skönt är att jag inte är det minsta orolig för maten. Jag kommer att äta lite av det som serveras och kommer att ha med mig mellisar, lite nötter och en extra matlåda. Mellisar så att jag fortsätter hålla rutinen och det inte går för långt mellan målen. Nötter för ett lite hälsosammare snacks. Matlådan ifall det som serveras av någon anledning inte passar lilla magen. Kontrollbehovet säger hej gen 😉 men eftersom det hjälper mig är det så välkommet så! Planering är A&O för mig. -Å vet ni, det blir lilla kylväskans första julfest också, för den kommer att få följa med!!

Kylväska med partyhatt, solglasögon och mun

Tänker mig att det kommer en del 2 om några dagar med hur jag och Magis upplevde första julfesten. Om jag höll mig till planen eller om jag blir oregerlig och dansar med lilla kylväskan på bordet eller så haha.

Hoppas ni får en fin kväll och imorgon är det helg! Härligt 😊

Kram på er
Sophia

Healthier_zoph om ni vill kika in på min Instagram ❤

12+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.