Långdragen förkylning, feberkänsla i kroppen och hosta -Hur påverkar det mig lite extra som överviktsopererad?

Nu har jag varit sjuk i 10 dagar. Immunförsvaret verkar ha sagt upp sig och dragit på solsemester. Personligen hade jag hellre velat följa med, men nu är jag ju kvar här hemma med en dunderförkylning som vänder upp och ned på mig och mina vanligtvis goda rutiner.

 

Sophia med filt och uppgiven min

Vad vill jag med det här inlägget?

Ja, det kan man kanske undra 😊 Skriva av mig lite, bli av med lite frustration till att inte kunna leva upp till mina egna mål och kanske någon kan känna igen sig? Antingen så att ni inte känner er ensamma eller så kanske, kanske ni till och med har något kanonbra tips till mig och andra minimagisar där ute? Ni får jättegärna kommentera nedan, hit me! ❤ Jag vill lyfta att ingen är perfekt eller ”duktig” precis hela tiden.

Planering, rutiner, noggrannhet och koll på maten

Det skulle jag nog säga vanligtvis beskriver mig rätt väl. Någonting händer när jag blir sjuk. Jag tappar den där noggrannheten. Jag VET precis vad jag ska göra och VET så väl hur himla viktigt det är att hålla sina måltider per dag. Kroppen behöver näring, särskilt när man är sjuk! Jag vet och jag vet och får så himla dåligt samvete när jag ”misslyckas”. Väldigt frustrerande. Jag gillar inte att misslyckas (vem gör det). Jag hör dietistens ord från informationsmötet inför operationen ringa i mina öron om hur viktigt det är att äta alla sina måltider. Duktighetssyndromet skriker på mig att jag är dålig nu.. Men man kan ju inte vara duktig jämt.. Man är ju faktiskt bara människa trots allt.

Ingen matlust

Har inte haft någon matlust alls när jag varit sjuk. Det känns ungefär som att jag skulle ha svalt taggtråd, så det har inte varit så bekvämt att äta eller dricka heller. Har försökt peta i mig lite ändå, men får knappt i mig något innan det tar stopp. Ett knäckebröd tog mig två timmar här om dagen och lunchen idag lika länge och fick ändå bara i mig 1,5 skiva falukorv.. Försöker äta oftare istället, fokusera på proteinet och nån liten grönsak eller bär och att göra det lite extra mysigt eller fint. Vissa dagar går det hyfsat, men andra dagar blir det alldeles för lite. Inte är det särskilt mycket bättre med vätskan heller, även om jag försöker kämpa lite extra med den.

 

Tända ljus, bricka med frukostskål med kvarg och bär

 

Vitaminer

Är det något jag aldrig någonsin hoppar över så är det i alla fall mina vitaminer. Jag vet hur viktiga de är för mig att ta livet ut och extra viktigt de dagar jag inte får i mig tillräckligt med näring genom maten. Här känner jag mig lite bortskämd som faktiskt tycker att mina vitaminer är riktigt goda. Jag har inget sötsug och äter inte godis eller så, men jag skulle säga att mina tuggisar är så nära ett godissug jag kan komma. Kan riktigt länga efter att få ta mina tre om dagen hehe. Å det är jag superglad för, det underlättar ju faktiskt en hel del 😊 Tre st är lagom. Jag gillar lagom -Svenssonvarning på den, men det bjuder jag på 😉

 

Sophia äter Baricol tuggtablett

 

Mot nya friskare dagar!

Idag har det fallit lite snö som ljusar upp utanför fönstret och på söndag är det Första Advent. Ser fram emot att få in lite mer ljus, mys och julstämning här i lägenheten. Det tror jag kan pigga upp! Nu är det sannerligen dags att bli frisk, glad och ”get back on track” igen. Jag längtar efter att träna (trodde jag aldrig jag skulle sitta och säga), promenera och meal preppa igen. Snart är jag på benen och tramsar runt i vanlig ordning. Watch out! 😉

Until then… Hoppas ni får en trevlig helg och mysig Första Advent! ❤

 

Snöklädda träd och utsikt

 

Kram Sophia ❤

Healthier_zoph på Instagram

 

 

12+

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.