Dan före julafton

Hur har ni det såhär i slutet på december? Julafton imorgon, kan ni fatta? Jag tycker det har gått så himla fort i år.
Förhoppningsvis har många av er julledighet att se fram emot. Det har jag och den känns sååå himla välbehövlig! 😊 Förra julen, 2018, laddade jag inför min operation den här tiden ❤ Julafton var den sista dagen jag åt riktigt mat, så jag njöt av den -men inte i överflöd. Julafton firade jag hemma hos mina föräldrar och sov sedan över där. Dagen efter började jag mitt flyt inför op. Kändes helt okej, jag var så himla taggad och redo!

Julgran

 

Nu laddar jag inför första julen som överviktsopererad

Det känns stabilt tycker jag. Är så himla bortskämd med att inte ha sötsug, så inget som triggar mig direkt. Jag ser fram emot julafton hos mina föräldrar i år igen. Det jag längtar allra mest efter på julbordet är julskinka, revbensspjäll och inlagd sill. Just sill tycker minimagen är lite jobbigt eftersom det är socker i spadet och även ganska mycket fett, men 2-3 bitar brukar gå bra 😊 Ni som tycker om sill, hur klarar era magar av det?

Mellis

Jag kommer ha med mig lite matlådor med mellis så att jag fortfarande kan hålla måltidsordningen är planen. Blir inge bra om det går för lång tid mellan måltiderna och det blir säkert en lång och mysig dag. Äter frukost och tidig lunch hemma tänker jag. Till ”Kalle” vid 15:00, när de andra fikar, så tar jag med mig något gott mellis som jag kan äta så att jag står mig till middagen runt 17-snåret. Sen tänkte jag ha med mig nåt till kvällen också. Ska förbereda lite ikväll är planen.

Hur känner ni inför jul matmässigt? Känslomässigt? Har ni något som oroar er? Något som triggar? Om man kan äta utan att få dumping tycker jag man ska njuta av julen och äta det man är sugen på. Inom rimliga gränser såklart, som med allt annat. Jag avstår att sväva ut alltför mycket eftersom min mage är ganska känslig och jag dumpar så lätt. Inte värt att må dåligt för min del. Hur tänker ni? Lämna gärna en kommentar och dela med er om hur era tankar går! 😊

Tips på Glögg

Ett tips för er som gillar glögg, men som vill hålla nere lite på sockret, så kan jag rekommendera denna! En glögg utan tillsatt socker, från Saturnus, som jag hittade på ICA. Jag vill kunna njuta av Glögg tillsammans med andra utan att riskera att må så illa att jag behöver gå och lägga mig. Jag är så glad och tacksam att det kommer fler och fler produkter som är sockerfria (eller i alla fall med mindre socker) i utbudet i affärerna. Den här var ”helt okej” tycker jag. Ingen fancy Glögg, men funkar absolut som alternativ.

Sockerfri Glögg

 

God Jul

Njut nu av familj, vänner, mat, mysiga filmer, serier, härliga promenader eller det just ni tycker om!
Önskar er en riktigt God Jul! ❤

Sophia i tomteluva

Stay tuned -och följ mig gärna på Instagram

Kram
Sophia

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg