Man kan inte alltid vara på topp!

Så är det ju.. och det är också helt okej. Livet går ju lite upp och ned, ibland vet man varför och ibland inte. Kastrar mig rätt in i inlägget utan krusiduller. Jag har haft en riktigt off-vecka. För det första har jag känt mig låg, ”ångestig”, vilsen.. För det andra har jag ovanpå det varit förkyld, trött, seg, haft magkatarr och fortsatt kämpa med min onda lårmuskel. 

Det första vs det andra

De första sakerna jag nämner handlar ju om tankar och känslor. Det är mycket svårare att hantera än det fysiska tycker jag. De fysiska sakerna vet man oftast vad det beror på och kan göra någonting åt. De andra sakerna, att känna sig vilsen och inte riktigt veta varför eller vad man ska göra för att må bättre, det tycker jag är tufft.

Jag har svårt att acceptera det, jag tycker egentligen inte att jag har ”anledning” att må så. Med det sagt så måste man inte alltid ha en anledning, man känner det man känner och det är okej.. Men jag har så mycket lättare att acceptera det när det gäller andra. Det är mycket lättare att vara klok när det inte gäller en själv, men blir ju lätt lite ”hemmablind” 😊

Bitmoji-Sophia med trasigt paraply. Text "Current mood"

Balsam för själen

Det jag har märkt som gör mig lugnare både tankemässigt och känslomässigt är träningen på gymmet och långa promenader. Skönt att ha blivit medveten om det så att man har något att ta till för att boosta sig lite 😊 Känner ni er lite vilsna ibland och har ni i så fall trick som får er att må lite bättre?

Vilsenheten

Kan inte riktigt sätta fingret vad den beror på, men jag hoppas att det bara är en period och att det går över snart. Jag hoppas det är årstiden och bristen på sol som spökar, för det brukar nämligen kunna påverka mig så att jag känner mig lite låg. Jag mår alltid bättre på vår och sommar när man kan vara ute i solen. DET är riktigt balsam för själen det. Längtar så mycket!

Bitmoji-Sophia i solen med blommor och fjärilar

Röriga tankar och känslor

Vem är jag egentligen, vad håller jag på med och varför? Vad vill jag göra, vad är jag bra på? Känslosam och blir lätt irriterad på mig själv just nu. Typ ”ska lägga upp sjalen på hatthyllan och den ramlar ner. Suckar och blir irriterad. Lägger upp den igen och den ramlar en gång till. Börjar gråta”..  Stabilt haha, bjuder på den 😉

Bitmiji-Sophia med text "I'm lost"

Så kan man ju känna i perioder och jag ville dela mina kluvna känslor med er. Inte för att fiska sympati, utan för att lyfta att livet är en liten berg-och-dal-bana och att ingen är glad, pepp och på topp precis hela tiden. Å det är HELT okej! VI är okej oavsett hur vi känner oss. Ibland skrattar vi, ibland gråter vi! Ibland är man peppad och utåtriktad och ibland vill man bara gömma sig under ett täcke och inte träffa någon. Jag hoppas det här vänder snart, till dess blir promenaderna och gymmet mina bästa vänner ❤ Mår så bra av att röra mig, särskilt om man kan få lite solstrålar på sig ❤

Sophia på promenad

Tack för att ni läste! Kom ihåg att ni är bra precis som ni är
Hoppas ni får en härlig helg.

Kram Sophia

Healthier_zoph på Instagram

 

 

Kommentarer

Hej fina du!! <3
Kämpa på och snart vänder det ska du se!! Vi går mot ljusare tider!! 😉
Sedan låt det ta tid! Fast jag varit opererad över ett år nu så händer det fortfarande saker i kroppen och kommer så att göra ett tag till och både du och jag har ju uppnått massor av härliga förändringar!! 😀

Krya på dig och ha en härlig helg!!

Kram Eva-Marie <3

0

Hej Eva-Marie och tack för din omtänksamma fina kommentar! Du är alltid så gullig <3 Jag kämpar absolut på, såna här tokiga känslor kan ju komma och gå från dag till dag ibland, så hoppas det ger sig snart. Som du säger är det inte så konstigt att man tappar fotfästet lite ibland med tanke på hur många förändringar som sker i kroppen på så kort tid. Vi har absolut uppnått massor av härliga förändringar och det är så himla bra att kunna fokusera på dessa. Hitta sådant som hjälper en igenom lite trassligare dagar! Det och goda vänner <3
Tack igen fina du och hoppas du får en riktigt härlig helg!
Kraaaam Sophia

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg