Hur är det att äta och dricka alkohol på restaurang nu för tiden?

I fredags var jag ute med en tjejkompis. Vi träffades på en restaurang inne i Stockholm för att äta lite mat med något gott att dricka till, ackompanjerat med massa trevligt prat såklart. Jag har inte ätit ute särskilt många gånger efter min operation för 6 månader sedan. Vi kan väl säga att jag haft lite kontrollbehov över vad jag stoppar i mig och varit nervös över att få dumping utanför hemmets trygga vrå.

Mellisar med!

Nu för tiden behöver man ju tänka framåt och planera in mellisar för att må bra och få in alla sina mål. Jag passade på att ”grunda” på tunnelbanan in med en Drickkvarg. Lite annorlunda grundning inför utekvällar nu för tiden haha. När jag och kompisen möttes upp beställde vi in dricka till att börja med. Hon tog en drink och jag tog ett glas vin att smutta på. Lät det först gå 30 min efter att jag druckit kvargen och sedan kunde jag njuta av vinet som var ett fantastiskt gott rött. Vinet räckte dryga timmen och sen var det dags för mat!

Wasa Knäcke och Yow-drickkvarg

Perfekt med Tapas

Det är ju faktiskt helt perfekt med tapas och att kunna beställa in smårätter. Jag beställde in två, men orkade inte äta upp allt. Jag valde små kycklingspett. Snodde ett ribs av kompisen och smakade bara på min andra rätt som var gröna bönor. De var goda men svårtuggade. Blev lagom mätt och belåten 😊 Efter maten pausade jag 30 min till och sen blev det faktiskt ett glas vin till och ännu mera tjejsnack. Vilken tur man har som har så fina vänner!

Tapasmat, tjej med drink i handen

 

Efter 3 timmar på restaurangen ville de ha vårt bord, men vi var inte riktigt redo att säga god natt redan vid åtta. Vi tog oss en liten promenad till en bar som min kompis hade varit på tidigare. Det var en underbart vacker kväll! Efter en riktigt tråkig regnig dag så hade det nu spruckit upp och var soligt och vackert över Stockholm.

Väl på plats i barnen så stod jag i valet och kvalet om jag verkligen skulle ta något mer. Jag kände efter och kände mig inte påverkad så beslutade mig för att beställa en 4:a alla fall och smutta försiktigt, man måste ju faktiskt inte dricka upp! Det är min fina coctail med ett rosenblad till vänster på bilden, supergod var den och drack den i lååååångsamt tempo. Sen ringde min skalmanklocka och det var dags för mellis igen. Det är ju inte ofta man suttit i en bar och ätit knäckebröd, men jodå, nu är det nya tider!

En coctail och en drink

 

Dumping light

Jag brukar äta mina mellanmål sakta och klockar mina måltider för att inte äta för snabbt. Sägs ju annars att man kan äta mellanmålen lite snabbare än ett huvudmål, men för mig går det inte. Jag åt trots det mitt knäckebröd på 18 minuter, vilket är snabbare än jag brukar och det blev för snabbt.. Är ju inte så lätt att få ett knäckebröd att räcka så länge. Kanske även drinken spelade in här, kanske var lite socker i den och det brukar jag inte få i mig så mycket av annars då jag alltid väljer sockerfritt. Började må illa och fick lite svag hjärtklappning. Var ingen mega-dumping tack och lov, men en dumping light. Vi avrundade kvällen här vid tio och jag mådde verkligen inte bra på tunnelbanan på vägen hem. Det släppte efter ca 45 min och jag mådde bra när det var dags att krypa i säng.

Solnedgång, utsikt från balkong

 

Utgång ser lite annorlunda ut nu för tiden, men med lite planering och försiktighet så funkar det ju 😊 Blir säkert bättre ju längre tiden går också, min minimage är ju inte så gammal ännu.

Tack för att ni läser!
Kram Sophia

Följ mig gärna på Instagram
Healthier_zoph heter jag där

 

Kommentarer

Hej Sophia!
Jag är ”nysleevad” sedan en vecka.
Jättebra att få ta del av dina erfarenheter.
Tips och råd som gör att man inte behöver begå ”nybörjarmisstag”😘
Just nu längtar jag mest efter att få tugga lite, men skyndar långsamt.
🤗

Hej Maria!
Grattis till din Sleeve. Hur mår du? Hoppas att allt gått fint 🙂
Vad roligt att du läser min blogg 🙂 Lite misstag här och där gör vi nog alla, man får prova sig fram lite. Olika från person till person vad man klarar också, men visst är det toppen att man kan dela erfarenheter med varandra! Förstår verkligen att du längtar efter att få tugga, jag minns känslan tydligt! Hur länge ska du gå på flyt? För mig var det 2 veckor efter operationen innan jag gick över till mos. Bra att du skyndar långsamt. Lycka till på din resa <3
Kram Sophia

Tack jag mår väl.
Tänker flyta i 2 veckor. Lagar goda soppor och gör egen smoothie så det går bra.
🤗 Maria

Härligt att höra! Glad att det går så bra och låter mumsigt med egna soppor och smoothies! 😍 Heja dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.