2-års uppföljning av min Gastric Bypass

I början av februari hade jag min uppföljning tillsammans med en sköterska från Danderyds sjukhus där jag opererade mig den 10 januari 2019. Jag hade hoppats in i det sista på att få komma dit i person, men med tanke på pandemin blev det istället ett videosamtal. Det kan man såklart förstå, men lite tråkigt ändå. Nästa uppföljning med dem är om 3 år, en 5-årsuppföljning. Till dess är det endast blodprover som kommer att kontrolleras årligen och då hos vårdcentralen.

Hur gick det då?

Alla blodprover såg fina ut och låg inom referensintervallet eller i närheten. Det enda som stack ut lite grann och som var undantaget var långtidssocker som låg lite under referensintervallet, men det förklarades som helt naturligt eftersom jag valt att utesluta socker i min kost 😊 Blodvärdet låg lite i underkant, men inom referensintervallet så de dubbelkollade bara att jag tar mina vitaminer som jag ska och poängterade hur viktigt det är så att det inte ska sjunka ytterligare. Jag tar ju mina Baricol varje dag och är noga med det. Vi kom dock överens om att det är en bra idé att jag kompletterar med extra järn under mens då jag fått betydligt kraftigare blödningar i och med viktminskningen och den hormonella omställningen.

Livsomställning, kost, träning och ett viktigt råd

Ja, det pratade vi också om. Hur livet hade förändrats, hur jag äter och hur jag rör mig. Hon var väldigt positivt till det jag berättade och skojade lite om att jag var en ”A-patient” i hur jag tagit till mig deras råd från informationsmötena. Dock fick jag ett litet varningens finger och hon sa ”det känns som att du är lite allt eller inget och vill vara duktig. Det är bra, men se upp och var inte FÖR duktig. Det ska vara hållbart i längden”. Kände mig väldigt träffad av de orden då det skiner igenom i alla delar av mitt liv. ”Duktig flicka-syndrom”.

Två bilder på Sophia. Nu och innan operationen

Balans

Tar med mig alla råd jag fått , men vet att jag äter och rör mig på ett sätt som just min kropp mår bra av. Jag gör just den biten av rätt anledning, för att jag mår bäst av det och inte pga. någon form av prestation. Det är skönt att veta. Jag tycker absolut att man inte behöver vara superstrikt, men jag behöver vara lite restriktiv eftersom jag dumpar extremt lätt. Blir även uppblåst och svullen lätt om jag inte äter så som min lilla mage anser vara ”rätt”. Det är dock ingenting jag personligen lider av, att avstå socker, godis, bakverk. Det är ingenting jag saknar då jag lyckats arbeta bort mitt sockersug. Jag vill däremot poängtera att OM man kan äta det är det ingenting man ska ha ångest över utan njut är du väl äter det. Allt handlar om balans.

Nu är det fredag och helg och det ser jag väldigt mycket fram emot. Ladda batterierna lite efter en tuff arbetsvecka. Jag hoppas ni får en härlig helg och att solen visar sig för er.

Jag kommer att berätta mer om ökade hungerkänslor och portionsstorlekar längre fram om ni tycker det är intressant? Över huvud taget får ni gärna önska saker ni vill att jag ska skriva om. Antingen genom att lämna en kommentar på mitt inlägg eller skriva till mig på Instagram 🙂 Alltid kul att få prata med er ❤

Kram på er! 

 

Kommentarer

Vad skönt att alla värde var bra! Du är duktig och inspirerande men absolut, se upp med att vara ”duktig flicka”, det måste jag också kämpa med! Stor kram
L

Hej Sophia, tack för att ni skriver om er resa! Jag står i samma startgrop snart och undrar lite om du har några tips inför resan? Har ställt mig på op-listan för sleeve. Är det någon info tex som du önskar ha fått innan op? Kan det va värt att läsa någon kurs om näringslära eller om någon speciell kost såsom Paleo? Har diagnosen hypo och hashimoto.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.