Vegetarisk Lasagne – Spenat- och kesolasagne

Jag är ju en köttmänniska , men denna var helt ok.

Lite mer kryddor tyckte jag att det skulle vara.

Och nästa gång tillsätter jag nog kycklingfärs.

Det är ju lite protein endån i keson och osten.

Och lasagnen var väldigt saftig.

Denna rätt går att köra med mixerstaven och äta i pureekost

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 390 g krossad tomat
  • 100 g spenat
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 nypa socker
  • 250 g keso
  • 200 g lasagneplattor
  • 75 g riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka lök och pressa i vitlöken.
  3. Fräs i smör i en stor kastrull tills löken blivit mjuk.
  4. Häll i krossad tomat och koka i ett par minuter.
  5. Blanda i spenat, spara resten till servering, koka ytterligare i ett par minuter.
  6. Krydda med salt, svartpeppar och socker.
  7. Ta kastrullen från värmen och rör ner keso.
  8. Varva tomatröran med lasagneplattor i en ugnssäker form.
  9. Börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost.
  10. Laga i ugnen i ca 25-30 min.
  11. Servera.

…..Här hittar du fler recept

Kram Sofie

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras
0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Click here to troubleshoot.