Ja vart tar fettet som vi blir av med vid viktnedgång vägen?

Många tror att det kommer ut via avföringen, detta trodde även jag mina 30 första år i livet tills jag började intressera mig för träning och kost på ett  annat sätt än innan.

Så vart tar fettet vägen om det inte är via avföringen?

Du andas ut det mesta av de kilon du tappar. Det mesta av fettet omvandlas nämligen till koldioxid, som du andas ut via lungorna. En liten del omvandlas till vatten som kommer ut som urin eller svett. Av fem tappade kilon kommer du andas ut cirka fyra av dem, resten kissar eller svettas du ut.

Då kom min tanke

Om jag andas extra mycket någon timme i veckan går jag ner mer i vikt då, eller fortare. Men nej, så enkelt är det inte. Det enda sättet att tvinga kroppen att producera mer koldioxid är att aktivera musklerna träna, därför styrketräning är bättre än cardio. Speciellt vid viktnedgång.  ( Sen är kosten 70% och träning 30% vid viktnedgång)  Vid styrketräning så bryter du ner musklerna som sedan jobbar för att reparera sig igen, dvs dom bränner fett när du inte tränar. Kondition då bränner du precis när du tränar ej efter.

HÄR kan du läsa om min gbpoperation när jag bestämde mig att kämpa bort fettet för alltid.Kämpa tänker många , men det har verkligen varit ett kämpande och är det än idag 18 mån efter operationen. Även jag har tyckt det va en *enkel* väg. Pga okunskap. Men idag vet jag att för mig hjälpte operationen mig att inte överäta, att känna en mättnadskänsla tidigare än innan. Men jag tåler fortfarande socker och fett och jag kan fortfarande äta *stora* normala portioner jämfört med vissa opererade. Vikten stannade efter ett tag och jag fick lägga på cardio, mäta maten och styrketräna för att nå min målvikt. Även idag så mäter jag maten 6 dagar i veckan, har en fridag och tränar 4 gånger i veckan.

 

 

Protein Bars / Lohilo Functional Drinks / Hydra Black Waterbottle / Stronger Top / Stronger Tights

Kram Sofie

Mina instagramkonto

Så missar du ej när bloggen uppdateras
This post contains adlinks from Adviral

Kommentarer

Tjena,
Något måste vara fel på hemsidan för när jag är inte på vanliga frågor-sidan och klickar på länkarna så kommer jag bara hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.