Jag hatar min kropp ….. just nu -Varför gick jag upp

Att hata är ett väldigt starkt ord. För att hata något har man en gång älskat. Men det är väldigt känslosamt. Men det är exakt så jag känner nu. Och det som gör det ännu jobbigare är att jag precis gått in i ett förhållande. Så jag behöver visa mig. Och jag trivs inte alls med min kropp.

 

Så varför gick jag upp?

Man kan skylla på många orsaker men väldigt få orsaker är egentligen anledningen till viktuppgången. Utan den anledningen sitter i huvudet (mitt instgramnamn) @detsitterihuvudet #detsitterihuvdet.

Mina *anledningar*

Hypotyeros

jag har absolut INGEN egen ämnesomsättning. Sköldkörteln slutade att fungera efter min andra graviditet. Jag tar en hög dos Levaxin och har även sedan 18 månader tillbaka kompletterat med Liothyrin.

Liotyrin är det väldigt få patienter i Sverige som får utskrivit. Men då min kropp efter min Gastric bypass bestämde sig för att inte längre omvandla T4 i Levaxinet till T3 som kroppen ska göra så stannade många av kroppens funktioner av. Även där ligger jag på en väldigt hög dos. Er som känner till Liothyrin vet att många delar en tablett i 4 delar och tar 1,25 g*3. Jag tar 5 g*3.

MEN är medicineringen till den sjukdomen väl inställd så ska den ej påverka vikten.

Fortsättningen på Varför gick jag upp kommer nästa söndag. Då det är mycket att skriva om detta ämnet så väljer jag att dela upp inläggen så dom ej ska bli förlånga. Så tanken är att det kommer ut ett nytt inlägg varje söndag kl 19.

Har ni kollat rea på PROTEINBOLAGET? Själv spanar jag på Tights från Nebbia men har ej testat dom för så vet inte hur dom sitter.

HÄR kan du läsa om min första sommar som överviktsopererad

Mina instagramkonto

Så missar du ej när bloggen uppdateras

Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.