Det kommer en ny dag, nya möjligheter Varför gick jag upp – Del 5

Jag hade redan innan sommaren bestämt att jag efter sommaren skulle ta tag i allt igen. Helgen jag kom hem bestämde jag mig, inget godis på minst en månad och ingen alkohol fören om tre veckor (då vi ska på skaldjursbuffé)

Såhär ser planen ut.

Mat

Jag använder mig av appen LIFESUM, utan den hade jag inte klarat det. Där skriver jag in startvikt, målvikt, längd. Och antal kcal jag tänkt äta per dag. Jag valde att sätta mig på 1200 kcal.

Varför 1200

Under mitt andra år som opererad så bokförde jag mina portioner och hade då en vikt jag mådde så bra över. Då låg det på 1200. Jag kommer troligtvis höja detta när jag är i mål och kommit igång med träningen. Men det krävs minus 7000 kalorier för att tappa ett kilo fett. En tjej med ett aktivt liv ligger på ca 2300 kalorier. Då ligger jag minus 1000 kcal om dagen, och det är sju dagar i veckan. Det vill säga -7000 kalorier = minus ett kilo i veckan. Om jag följer detta strikt, så kommer jag bli av med mina 12 kilo på tre månader. Men jag vill inte känna mig stressad, och jag höjer till 2300 kalorier på lördagar, d.v.s. då blir det -3 kilo i månaden istället för 4. Och kommer att ta cirka fyra månader.

Stress

Då stress kan vara en anledning till att kroppen inte släpper ifrån sig kilo, så har jag satt siste november som mål. Jag har även lagt in hur mina % är uppdelade mellan protein, fett, kolhydrater. Känner man inte sin kropp till 100 % så finns det ett test i appen man kan göra, den kan hjälpa dig i mål. Min kropp fungerar inte riktigt som alla andras, jag har ju haft personliga tränare som gjort kostschema till mig, men detta har inte fungerat. Sen tycker jag kostschema av pt är skit. För de följer en grundmall, annars hade det blivit alldeles för tidskrävande och dyrt. Om man vill lägga pengar på något så hitta en tränings coach istället. () Bor ni i närheten av Helsingborg rekommenderar jag………………….

Bilder

Jag har tagit före bilder, men tänker inte lägga ut de fören jag är i mål. Så kul om fler hade hängt på, på en 12 veckors Challenge. För det är otroligt vad man kan forma sin kropp på 4 månader. Och oftast tar det 12 veckor innan folk runt omkring dig ser den stora omvandlingen. Ha även i åtanke att 70 % av hur din kropp ser ut ligger i vad du äter. 30 % är träning.  På lördagar kommer jag ha fridag och äta/dricka vad jag vill, men se till att jag håller mig till max 2300 kcal. Men finns det inget jättesug efter något speciellt kommer jag välja hälsosam mat även då och kanske nå mitt mål fortare. Jag kommer att lägga ut lite av det jag äter på instagram. Och kul om ni andra med gör det så man kan få tips av varandra.

Har ni sett Montazami kollektionen på Ideal of Sweden 🥰 Med min kod glamgirlsweden15 får du 15% och Fri Frakt på ALLT

 

Varför gick jag upp – Del 5 .Som ni redan vet nu så blir det en fortsättning nästa söndag kväll,del 6.

HÄR kan du läsa om Armplastiken jag gjort

Mina instagramkonto
Så missar du ej när bloggen uppdateras
Varför gick jag upp – Del 5

Kommentarer

Hej Sofie,

Det känns jättesorgligt att läsa om ditt liv efter överviktsoperationen.
De flesta överviktsopererade har två år post op återvänt till ett nytt men helt normalt, lyckligt, smalt liv, njuter varje dag av att ha blivit friskare, starkare, smalare (snyggare)
Är lyckliga att kunna njuta av maten och livet.

Känns jobbigt att jaga skönhetsideal, räkna kalorier in och ut, precis som innan operationen ju. Fortsätta livet med dåligt samvete. Gå ner efter extrem diät och träning, vara nöjd och lycklig ett tag, sen upp igen, Jojo, ångest. Det fungerar ju inte. Inte ens med den dyraste överviktsoperationen.

Det sitter verkligen i huvudet!

Var är ni Sofies följare, gömda i mörkret, ser vad som händer, men tiger i stället för att skriva en ärlig kommentar?
Var är du läkare, kirurg, dietist, kurator.
Var är ni som driver den här bloggen, vitaminföretaget?

Sofie, jag vill inte kränka dig eller nåt liknande, utan få igång en diskussion som kanske kan hjälpa andra……..
Jag hoppas du är nyfiken och tar in detta.

Kram Lotta

Jag har också reagerat på det du skriver, Lotta. Den här bloggen är rätt jobbig läsning där det ena stunden äts till dumpning på diverse söta kaffedrycker och stora portioner och nästa ska skönhetsopereras och köras bantningskurer. Och så alla dessa reklamlänkar i varje inlägg. Jag skulle också vilja veta hur Baricol tänker kring den här bloggen, för den känns så långt ifrån övriga bloggare på den här sidan.

Till Sofie kan jag bara ge rådet att sluta tänka kalorier och istället kontakta klinikens dietist som finns för att hjälpa opererade med just sådana här problem.

Alltså förlåt men fy så triggad jag blev av det här inlägget. Sjukt stressad 😖 Jag håller med Lotta och Ann ovan, det är verkligen jätteledsamt att läsa dina inlägg. Det är så tydligt att du inte är nöjd med dig själv 😞 Jag hade aldrig gissat att detta var efter en operation. Å ena sidan är det massa godis och alkohol på din instagram, och nu är det strikt kaloriräkning som gäller. Jag tycker det låter ohälsosamt och hoppas du tar hjälp av dietist eller annat kliniken erbjuder istället för att fastna i bantningsfällan.

Och Baricol, varför stödjer ni detta? Det är farligt nära vikt- och hälsohets.

Och fy vad jag blir triggas av era inlägg mot Lotta!
Ja, Lotta gör inte smarta val me mat och dryck jämt. Men hon är vuxen och vet själv att det inte är bra.
Och varför skulle Baricol och in och styra vad hon skriver vad är det för förmyndartänk! Gillar man inte hennes blog och inte in och läs. Så enkelt är det.
Jag är själv överviktsopererad och läste mycket på denna sida innan min operation. Och tyckte det var skönt att få se sanningen från alla håll. Även dem som fortfarande får kämpa med att äta och göra rätt.
För så är det för många som opererat. Att man måste göra smarta val med mat och träning. Operationen är inget mirakelmedel som gör att alla kan äta allt som man vill. Vi planerar våra mål varje dag och tror de flesta av oss försöker tänka på att äta sunt. Men har man dragits med övervikt hela sitt liv och ätit fel innan är det svårt att alltid göra rätt.
Personligen tycker jag Lotta gör många dumma val när det gäller mat. Men jag tycker också det är viktigt att hon får skriv om sin resa.
Gillar ni inte den så behöver ni inte gå in och läsa.

Menar du Sofie? För det första; man kan gilla en blogg men man måste inte gilla allt. För det andra så är det Baricol som driver sidan och har ansvar för vad som publiceras. Klart alla kämpar på ett eller annat sätt och nej alla gör inte ”rätt”, men det är skillnad på smarta val och ohälsosamma val. Nu säger jag inte att det är så, men jag har sett ätstörningar och ser samma tecken här. Det handlar inte om att gilla eller inte gilla bloggen, utan om att inte stödja en eventuellt ätstörning. Jag tycker det är viktigt att hon tar hjälp av proffs i första hand istället för att fastna i före-operationen-tänket.

Jag, Lotta 🥺 ville få igång en diskussion för att hjälpa Sofie. Skaka om Sofie. Hon blir inte 20 igen, spelar ingen roll hur många skönhetsoperationer hon gör. Klart gör hon som hon vill, hon är vuxen, men kan ingen läsa mellan raderna? Synd att Sofie inte hörde av sig i söndags, hade varit intressant att höra hur hon ställer sig till sitt problem, även om jag inte tror att hon ser det som ett problem. Hon verkar återigen att göra det som inte fungerade för henne förra sommaren. Träna hårt och räkna kalorier, det orkar man inte hålla på med hela livet. Klart går man ner i vikt, formar kroppen med hård träning, men sen trillar man dit igen, det gör alla. Sofie, ta tag i det nu, sluta jaga skönhet och kalorier, hitta en medelväg i stället, skippa det extrema. Du har fått ett nytt liv och ett bra verktyg med överviktsoperationen, nyttja det, släng inte bort chansen operationen gav dig. Gör inte samma fel som innan överviktsoperationen. Du är fin även om du har några kilon mer. Njut av livet istället.

Hej!
Tack för era kommentarer och att ni lyfter frågan.
Vi från Baricols sida äger levdittliv men hela tanken har också varit att våra bloggare ska ge sin bild av livet och det innefattar både sunshine stories och när saker inte blir som man tänkt.
Sofie speglar sin verklighet där hon känner stress och ångest över sin viktuppgång och hur hon väljer att ta itu med den.
Som dietist på Baricol vill jag betona att om man slappnar av och inte sköter kosten så kan det här hända (oavsett om man är opererad eller inte). Sofies viktuppgång handlar inte om att hon är opererad utan om att hon slarvat (vilket hon skriver) och därför gått upp i vikt. Samma sak skulle kunna hända någon som inte var opererad. Ibland kommer livet i mellan och saker blir inte som man tänkt sig. Tror att många kan känna igen sig i det. Jag rekommenderar inte att räkna kalorier eller banta, men tycker helt klart att det är bra om man halkat av banan att strukturera upp sina måltider igen och att planera så att valen blir bra. Träning uppmuntrar jag också till 🙂
Sofie skriver vad hon gjort, inte vad någon annan ska göra. Det som publiceras i bloggarna på levdittliv har respektive skribent aktivt valt att skriva om; bloggarna skriver om sådant som intresserar dem eller som de tror intresserar läsarna. Baricol i form av ägare censurerar inget av det bloggarna skriver. Kommentarer välkomnas och godkänns av bloggarna själva. Allt gott! /Joanna, dietist, Baricol

Jag förstår hur ni på Lev Ditt Liv ser på det Joanna, men märker ni inte att det börjar bli ohälsosamt? Att strukturera upp mat och träning, absolut, men ser ni inte att det går till överdrift när hon i ett senare inlägg skriver att hon låter bli att salta maten för att undvika att binda vätska? Detta är ett klassiskt ”knep” hos personer med ätstörning. Samt att sätta dessa strikta gränser som Sofie gör. Som Lotta säger, läs mellan raderna. Jag menar inte att man inte ska få skriva om motgångar, jag menar att ni måste fånga upp detta. Prata med Sofie, du som dietist har ju verktygen till att göra det.

Asså det är väl inte fel med träning och sund mat. Det som inte är så bra är väl att överdriva. Det extrema. Några månader extrem diät och sport, sen ett tag äta för mycket och dåligt, gå upp ordentligt, nästa period diät och sport, banta, detta som man gjorde innan operationer. Det låter så himla jobbigt och ansträngande. Den svindyra operationen verkade ju vara ett bra verktyg för att normalisera och hålla vikten och komma bort från det osunda levnadssättet. Eller bortkastade pengar för vissa? Men naturligtvis gör var och en som hen vill.
Personer som skriver offentligt får räkna med att det kommenteras. Det är väl inget konstigt med det.
Hälsn Lotta 🌻

Blir på riktigt ledsen när jag läser dessa kommentarer…! Tror inte det finns någon mer transparent människa än Sofie, som på ett så ärligt sätt beskriver sitt liv. En gbp/sleeve är ingen quick fix! Det kommer alltid att vara ett hårt arbete, både med mat och motion.
Kämpa på Sofie och fortsätt dela med dig på ditt ärliga sätt!

Jenny, det är väl ingen som ifrågasätter henne transparens? Ingen påstår heller att operation är en quick fix eller att det är enkelt. Den röda tråden i kommentarerna som alla verkar vara rörande överens om är att Sofie verkar ha ett destruktivt beteende. Man kan inte bara blint gå in och hylla när man ser problem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.