Varför gick jag upp -del 2

Antidepressiva

De flesta säger att de går upp av antidepressiva. Vilket inte är sant. Vad som är fakta är att de ökar hungerkänslorna, och du går upp för du äter mer och är mer hungrig. Så tyvärr får många som äter denna medicin antingen dras med extra kilo eller vara hungriga. En stor anledning till att jag använder mig av appen LIFESUM som jag använt i 10 års tid. Kommer göra ett eget inlägg om den senare.  Men jag har nu ställt in antalet kcal MIN kropp behöver för att nå trivselvikt igen. Och jag bokför ALLT nu under viktnedgången. För jag kan INTE äta varje gång jag är hungrig, utan på bestämda tider och bestämda portioner.

Diabetes typ 1

Den är tyvärr boven i dramat. Det finns mycket jag kan påverka, men även mycket kan inte kan påverka.

Men varför går man upp av diabetes?

Lite enkelt förklarat

Därför att insulin är ett anabolt hormon som är fettbildande. D.v.s. för en person som inte har diabetes så utsöndrar bukspottskörteln insulin när du äter. När du äter socker, kolhydrater utsöndrar den mycket insulin = fettbildande. Även fruktsocker påverkar blodsockret väldigt mycket. Men här kan en person utan diabetes anpassa sin kost och utesluta socker och hålla nere på kolhydrater om de önskar gå ner i vikt. Detta kan även en person med diabetes.

Saker JAG inte kan påverka.

När jag fått kortisonsprutor, vilket jag fått 17 st. de senaste fyra åren. All kortison höjer blodsocker enormt. Vid förkylning, sjukdom höjs det. Vid olika känslor höjs det. Och de sista faktorerna kan man tyvärr inte styra över. Får ta supermycket insulin=super fettbildande.

Kram Sofie

Glöm ej ni får 30% på allt på LOHILO med min kod SOFIEMANSSON30 även nu när dom har rea så passa på att ladda upp inför hösten.

Detta var Varför gick jag upp -del 2 .Jag kommer att fortsätta på detta ämnet och fortsätta att dela upp det så det ej blir för långt. Nästa inlägg är tänkt till nästa söndag kväll.

 

HÄR kan du läsa mitt inlägg om om Överviktsoperation och Diabetes

Mina instagramkonto

Så missar du ej när bloggen uppdateras

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Fler inlägg

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot add access token directly to the shortcode.